Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Flytter etter rekordvekst - skal håndtere 150 000 pakker daglig

Helthjem flytter til ny hovedterminal i Vestby kommune.
therese.karlsrud.haugen

Helthjem fortsetter vekstreisen.

ANNONSE

Vekstselskapet Helthjem, som leverer pakker hjem på føra for en rekke nettbutikker, flytter nå fra Nydalen i Oslo til ny terminal i Vestby.

Distributøren har vokst kraftig de siste årene, og kunne i første kvartal av 2021 melde om en økning i pakkevolumet på over 143 prosent. 

Denne flyttingen er et solid løft for oss, og gjør at vi virkelig er klare for netthandelens høytid over sommeren og videre sterk vekst de neste årene. Corona har permanent endret vaner hvor det er tydelig at folk setter pris på vår raske og enkle hjemlevering, sier daglig leder for Helthjem, Anders Lunde Angen.

Den nye terminalen vil være hjertet for pakkesatsingen til Helthjem, distribusjonssamarbeidet mellom medieselskapene Schibsted, Amedia og Polaris. Her får selskapet 12 000 kvadratmeter å boltre seg på.

Vi så sommeren 2020 at vi raskt måtte få mer plass for å kunne vokse videre. Heldigvis har vi i Helthjem de flinkeste folka, hvor vi har besluttet ny lokasjon, planlagt overføringen og flyttet produksjonen, på under ett år. Det vil jeg si er et lite stykke logistikkhistorie, og jeg er svært takknemlig for de utallige timene mine kollegaer har lagt ned i et vel gjennomført prosjekt, sier Angen.

Selskapet ruster nå opp for å håndtere 150.000 pakker daglig i de nye lokalene, hvor hurtighet er en av de viktigste nøkkelfaktorene. Pakkesorteringen i Vestby er allerede i gang, etter oppstart 6. juni. 

Vår raske levering er en av de viktigste grunnene til at stadig flere nettbutikker velger Helthjem. Vår nye terminal i Vestby sikrer at vi vil klarer å sortere lynhurtig, og vi kan tilby levering til over 50 prosent av Norges befolkning innen 12 timer etter at pakkene har vært innom terminalen, sier Angen.

Helthjem har store ambisjoner om videre vekst innen både frakt for nettbutikker og mellom privatpersoner over hele landet.

Effekten av Corona på netthandelen er kjent, med ekstrem vekst for hele markedet, og spesielt for Helthjem, og andre med fokus på hjemlevering. Samtidig skjer det liten revolusjon innen sirkulærøkonomien, hvor vi er markedsleder, og veksten innen levering fra person til person var i første kvartal på over 240 prosent. Sagt på en annen måte: Helthjem er perfekt posisjonert i de to mest spennende logistikksegmentene i Norge, sier Angen.

Del artikkel: