Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Flytter milliardavtale: “Vil styrke konkurransen i markedet“

Administrerende direktør i GRESS Gruppen AS, Tor Tennvassås.
Foto: Peder Klingwall
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Velger bort Norgesgruppen.

ANNONSE

GRESS Gruppen AS velger bort Norgesgruppen til fordel for Reitan Handel. Grossistavtalen som skrives mellom de to selskapene er estimert til en verdi på 3-4 milliarder kroner over fem år.

GRESS Gruppen er storhusholdningenes innkjøpsorganisasjon. Vårt mandat er å skaffe våre medlemmer best mulig pris og kvalitet. Reitan Handel var best på et sett med kvantitative og kvalitative elementer. De har overbevist oss om at de kan levere det fullsortimentet våre medlemmer skal ha til en riktig pris, sier administrerende direktør i GRESS Gruppen, Tor Tennvassås, i en pressemelding.

Hittil har selskapet hatt en innkjøpsavtale med Norgesgruppen. Etter en anbudsprosess på to år velger de nå å flytte avtalen til Reitan Handel, og Tennvassås håper dette vil stimulere til økt konkurranse i markedet.

Gress Gruppen har hatt et langt og godt samarbeid med Norgesgruppen. Samtidig er vi nå glade for å kunne styrke konkurransen i markedet. Innkjøpsmarkedet for storhusholdninger har vært dominert av én aktør. Når vi nå velger Reitan etter en omfattende anbudsprosess, sprer vi markedsmakten. Mer konkurranse og større valgfrihet vil lønne seg, både for storhusholdningsbransjen og sluttbrukerne, sier Tennvassås.

LES OGSÅ: Avslutter etterforskningssakene mot Orkla, Mondelez og Norgesgruppen

Avtalen kan også få betydning for konkurranseforholdene i dagligvaremarkedet, da de samme selskapene produserer varer for både storhusholdninger og dagligvarehandelen.

Storhusholdning er en viktig brikke i vår strategi om å forsterke det vi allerede er gode på, samtidig som vi fornyer oss og vokser i et nytt og spennende marked. Økt valgfrihet innen distribusjon til restauranter, hoteller og catering-selskaper er etterlengtet og etterspurt av både kunder og leverandører. Vi har kompetansen og infrastrukturen som skal til for å lykkes og bringe verdi for alle parter, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Reitan Handel, i en pressemelding.

Reitan Handel eier selskaper innen dagligvare, kiosk og drivstoff til kunder i syv land. Selskapet omfatter REMA 1000 Norge AS, REMA 1000 Danmark AS, REITAN CONVENIENCE AS og Uno-X Mobility AS.

GRESS Gruppen AS eies av Scandic Hotels, Kompass Group Norge og Radisson Hotel Group. I 2020 hadde selskapet en omsetning på 17,8 millioner kroner. I dag forhandler selskapet frem innkjøpsavtaler på vegne av medlemmer som Hurtigruten, Norlandia, Compass Group, Torghatten, Scandic, Radisson og Gate Gourmet.

Del artikkel: