Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Foodora doblet omsetningen i Norge: ”Enorm økning i etterspørselen”

Daglig leder i foodora Norge, Elisabeth Myhre.
therese.karlsrud.haugen

Men går med underskudd.

ANNONSE

Leveringstjenesten Foodora har holdt leveransene til restaurantene i gang gjennom pandemien, og har i tillegg utvidet tilbudet innen nye varer. Gjennom satsingen på såkalt hurtighandel, eller quick commerce, begynte selskapet også å levere produkter for detaljhandelen i fjor.

Nå er tallene for 2020 klare, noe som viser at Foodora har mer enn doblet omsetningen på det norske markedet.

LES OGSÅ: Foodoras nye satsing - hjemlevering fra butikker

Dette har vært et helt spesielt år, som har vært uhyre krevende for både restaurantene og kundene våre. Vi har vært avgjørende viktig for dem, og fokuset vårt har vært på å levere så godt som mulig for og til alle, sier daglig leder i foodora Norge, Elisabeth Myhre, i en pressemelding.

Foodora Norway AS hadde 344 millioner kroner i driftsinntekter i 2020, som tilsvarer en økning fra 2019 på 136 prosent. Årsresultatet for 2020 styrket seg også mot året før, men endte på minus 35,4 millioner kroner. Det er opp fra minus 53,6 millioner i 2019.

foodora har en tydelig strategi, der det blir investert i å skape og utvikle et helt nytt marked. 2020 var et helt spesielt år. Men planen vår, også for lønnsomhet, er den samme som den alltid har vært, sier Myhre.

Åpnet fem dagligvarebutikker

I 2020 lanserte Foodora i syv ny byer, og ved årsslutt var det rosa sykkelbudet tilstede i 17 byer i Norge. I februar i år åpnet de også sin første dagligvarebutikk, foodora market.

Etterspørselen for dette konseptet skal ha vært så stor at selskapet allerede har åpnet fem butikker i Oslo, Trondheim og Bergen. Det legges heller ikke skjul på at det vil bli flere.

Det er svært gledelig å se at utviklingen går rett vei. Vi har opplevd en enorm økning i etterspørselen etter hjemlevering, samtidig som vi har fått enda flere restaurantpartnere. Det har krevd mye ressurser og intenst arbeid å tilpasse oss den situasjonen. Jobb nummer én, har vært å ta imot alle partnere som ønsker å samarbeide med oss. Nå bredder vi tilbudet vårt, sier Myhre.

LES OGSÅ: Foodora utvider - åpner butikk i ny by

Del artikkel: