Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Foodora-konkurrent inngår apotek-samarbeid

Elisabeth Stenersen, daglig leder i Wolt i Norge.
therese.karlsrud.haugen

Tar opp kampen innen varehandelen.

ANNONSE

Foodora har nylig lansert sin såkalte q-handel, som innebærer hjemlevering for butikker i tillegg til restauranter. Nå gjør den blå konkurrenten Wolt det samme. I et samarbeid med apotekkjeden Ditt Apotek skal selskapet nå levere graviditetstester rett hjem til kunden på en halvtime.

Vi er veldig glade for å kunne ta med apoteket hjem på dørmatta til folk. Dette skiller seg fra andre leveringsalternativer fordi du kan bestille og ha varen på døren innen en halvtime uten at det koster skjorta i leveringsgebyr. Det gir apoteket mulighet til å møte kundens helsebehov enda raskere og mer effektivt enn idag, sier Elisabeth Stenersen, daglig leder i Wolt i Norge.

LES OGSÅ Foodora utvider - flere butikker satser på Q-handel

Wolt er opprinnelig en finsk matleveringstjeneste som kom til Norge for et par år siden. Under corona har de opplevd en sterk etterspørsel for rask levering av andre varegrupper enn mat. Nå satser teknologi- og leveringsselskapet fortløpende på apotek, varehandel og dagligvare i de 23 landene Wolt er tilstede i.

Wolt har allerede testet levering av dagligvarer siden august gjennom et samarbeid med butikken Winther. Neste uke skal det også komme en ny dagligvareaktør på plass i plattformen.

Vi inngikk også et samarbeid om levering av premium dagligvarer fra Winther på Aker Brygge i august, så vi utvider raskt, og det kommer enda mer fremover. Vi kan også røpe at vi får Joker inn som partner nå, og at det blir mulig å bestille fra de i Wolt-appen allerede i neste uke, sier Stenersen i en kommentar til Ehandel.

Legemidler er neste

Partnerskapet mellom Wolt og Ditt Apotek etableres i første omgang med to apotek i Oslo. For rundt en 50-lapp skal kunder få levert apotekvarer som graviditetstester, babyprodukter, kondomer, kosthold- og vitaminer og håndsprit rett hjem på 30 minutter. Neste mål er å få legemidler inn på plattformen.

Dette tilbudet er et stort virtuelt steg for apotekbransjen og «i tiden» da kunde i økende grad forventer at varer og tjenester er tilgjengelig «on demand» der du er og når du trenger det. Denne forventningen har bare økt under Korona, særlig for kritiske varer fra apotek og dagligvare, sier Stenersen.

LES OGSå: Åpner nettapotek for mindreårige

Rose Truong er franchisetaker for Ditt Apotek Rådhusgata, én av de to apotekene som nå tester ut å bruke Wolt-plattformen til å selge apotekvarer.

Coronatiden har vært veldig spesiell for apotekene, fordi selv om det har vært stort behov for mange av produktene våre har det vært mindre aktivitet i butikkene. Jeg er overbevist om at dette vil være en stor fordel for kundene, og det gir oss e ny mulighet til å være synlige og tilgjengelig. Jeg ser det kun som positivt å prøve ut dette, og det har vært utrolig enkelt for meg å komme på plass på plattformen til Wolt, sier hun.

Del artikkel: