Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Foodoras nye satsing - hjemlevering fra butikker

Foodora ruller ut samme dag-levering for detaljhandel.
therese.karlsrud.haugen

Matleveringsselskapet retter seg mot detaljhandelen.

ANNONSE

For noen uker tilbake lanserte Foodora i Sverige en helt ny leveringstjeneste for detaljhandelen, hvor det ble klart at plattformen begynner å levere varer fra butikker. I forbindelse med selskapets årsrapport røper selskapet at satsingen også rulles ut i Norge om kort tid.

Tjenesten har vært godt mottatt i Sverige. Det gir butikkene ekstra muskler innenfor digital handel, noe de virkelig behøver under corona-krisen, sier Elisabeth Myhre, Foodora-sjef i Norge, til Ehandel.

Foodora er et datterselskap av tyske Delievery Hero, et av verdens ledende online matleveringsselskaper. I 2015 etablerte selskapet seg på norsk jord, og leverer nå mat fra 1300 restauranter i flere norske byer.

Snart vil Foodora utvide plattformen til å inneholde mer enn restauranter og tilby hjemlevering på under 30 minutter også for detaljhandelsselskaper. Dette kaller Fooodra for såkalt "Q-handel", som i følge selskapet er tredje generasjons netthandel.

Leveringstiden bygger på de samme beregningene som for restaurantpartnerne, og vil variere basert på hvor lang tid butikken trenger for å gjøre klar bestillingen, og selvfølgelig avstanden som varen må fraktes. Målet er å levere på så kort tid som mulig, og i snitt under 30 minutter.

Matvarer og blomster

Før sommeren er det et lite utvalg butikker i Oslo, som skal kunne benytte seg av hjemleveringstjenesten til Foodora. Det skal i følge selskapet gjelde et antall Joker-butikker, Smågodteriet, Oh Yes og Bonita Blomster.

Vil fraktprisen være den samme på levering av restaurantmat og andre varer?

Målet vårt er at å bestille varer hjem fra butikker skal være like rimelig som å bestille mat fra en restaurant. Her må vi selvfølgelig prøve oss litt frem for å finne den optimale prismodellen, men det er viktig for oss å gjøre barrieren for å bestille så lav som mulig.

I 2019 landet driftsinntektene til Foodora på 145,7 millioner kroner, som er en oppgang på 35,5 prosent. Årsresultatet ble på sin side forverret til minus 53,6 millioner kroner, ned fra et underskudd på 11,2 millioner i 2018.

Selskapet meddeler at årsregnskapet skal være preget av ekspansjonen til seks nye byer, investeringer i kapasitet for å håndtere vekst samt den historiske tariffavtalen i 2019.

Like stort utvalg som restauranter

Foodora sysselsetter over 600 medarbeidere i Norge, men meddeler at det vil bli behov for flere rosa sykkelbud med deres nye Q-handelssatsing.

foodora er i sterk vekst og rekrutterer kontinuerlig bud. Etter hvert som markedet for Q handel vokser, er det naturlig at vi må akselerere ansettelsesprosessene våre for å dekke opp om økt etterspørsel.

Vil tjenesten bli tilgjengelig i flere norske byer, isåfall hvilke?

Målet er å bygge en plattform med butikker på størrelse med utvalget av restauranter som finnes på foodora i dag, og å dekke alle områdene hvor vi leverer fra restauranter.

Del artikkel: