Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Footway kjøper Sportamore

Footways daglige leder Daniel Mühlbach og Sportamores daglige leder Johan Ryding.
therese.karlsrud.haugen

Vil bli ledende innen sport og mote på nett.

ANNONSE

I midten av februar ble det kjent at nettbutikken Footway ville kjøpe opp Sportamore, som er Nordens største sportsbutikk på nett. Footway Group har tilbudt rundt 439 millioner svenske kroner for samtlige aksjer i selskapet. Det siste vi hørte var at den svenske Finansinspektionen måtte godkjenne Footways tilbud.

LES OGSÅ: Nettbutikken Footway vil kjøpe Sportamore

Nå, nesten to måneder senere, kan Footway rapportere at selskapet gjennomfører oppkjøpet av Sportamore. I følge en pressemelding har tilbudet blitt akseptert av aksjeeierne som representerer totalt 95,9 prosent av aksjene og stemmene i Sportamore.

Samler kreftene

Daglig leder i Footway Daniel Mühlbach har tidligere meddelt til Ehandel at planen er å fortsette som to selskaper.

Fordelene med å være under samme konsern er store for begge selskaper. Man blir større og sterkere sammen. Det gjelder alt fra innkjøpspriser og kompetanseoverføring til at man deler kostnader innen logistikk, sa Mülbach i februar.

I følge en pressemelding er ambisjonen med sammenslåingen at Footway og Sportamore skal skape en "ledende netthandelsplattform for sport og mote".

Fusjonen skaper et større kundegrunnlag, et bredere sortiment og sterkere driftsmuligheter, som gir forutsetninger for raskere veks, et sterkere og mer serviceorientert forbrukertilbud og høyere lønnsomhet, skriver Footway i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Footway om planene for Sportmore: "Vi vil fortsette som to selskaper"

Del artikkel: