Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Footway om planene for Sportamore: ”Vi vil fortsette som to selskaper”

Footways daglige leder, Daniel Mühlback.
Izabella Borowska

Forventer gjennomslag angående oppkjøp.

ANNONSE

Tidligere i uken gikk nettbutikken Footway ut med at selskapet ønsker å kjøpe Nordens største sportsbutikk på nett, Sportamore. Footway har tilbudt rundt 408 millioner i norske kroner for samtlige aksjer. Det fremkommer også at styret i Sportamore stiller seg positive til tilbudet.

LES OGSÅ: Footway om planene for Sportamore: "Vil fortsette som to selskaper"

I følge Footways daglige leder Daniel Mühlback skal ikke tilbudet komme som noen overraskelse på Sportamore. Selskapets intensjon om oppkjøp har blitt diskutert med Sportamore over lengre tid.

Et slikt tilbud diskuteres i lang tid før det offentliggjøres, så vi har diskutert og forhandlet om dette tidligere. Tilbudet som vi har lagt frem er på nivå med det som kan aksepteres. Vi ville jo ikke kommet med et tilbud som eierne ikke kan akseptere. Så forslaget er forankret med de større eierne der, sier Daniel Mühlback, til vår søsternettside Ehandel.se.

Footway meddeler at de regner med å få gjennomslag, og forklarer at det er flere fordeler for begge parter med en sammenslåing.

Fordelene med å være under samme konsern er store for begge selskaper. Man blir større og sterkere sammen. Det gjelder alt fra innkjøpspriser og kompetanseoverføring til at man deler kostnader innen logistikk. Så det finnes veldig mye styrke i å blir større som aktør. Om kjøpet går igjennom er tanken å fortsette som to selskaper, innenfor samme konsern, forteller Daniel Mühlbach.

Det neste som vil skje er at den svenske Finansinspektionen må godkjenne Footways tilbudsdokument. Dette forventes å stå klart om i underkant av to uker.

Del artikkel: