Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Forbrukerne elsker hjemlevering – doblet etterspørsel på ett år

Victoria Rummelhoff, netthandelsekspert i PostNord.
Foto: PostNord
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

... og mange av de er positive til pakkeautomatene.

ANNONSE

Etterspørselen etter hjemlevering har doblet seg fra juni 2021 til juni 2022. Dette er ett av funnene som kommer frem i PostNords ferskeste utgave av Netthandelsbarometeret.

Victoria Rummelhoff, netthandelsekspert i PostNord, håper flere vil ta i bruk pakkeautomater i tiden fremover.

Under pandemien økte etterspørselen etter hjemlevering, og trenden har fortsatt i perioden fra juni 2021, selv med mindre strenge restriksjoner og mindre frykt for COVID-smitte. Dette skyldes at mange holder holde på vaner som gjør hverdagen deres enklere, sier Rummelhoff.

Nettopp av hensyn til miljøet legges det mer og mer vekt på pakkebokser fremfor levering hjem på dørmatta. I følge PostNord skal 47 prosent av nordmenn være interessert i å erstatte eller redusere hjemlevering med pakkeautomater dersom pakkeautomaten er innen 300 meter fra hjemmet deres.

Derfor er det veldig positivt at nordmenn i stor grad er villige til å erstatte eller redusere hjemlevering med leveringer til pakkeautomater. Pakkeautomater kan både gi økt bekvemmelighet, er mer miljøvennlig og har en positiv effekt for transportkostnadene til nettbutikker. En vinn-vinn-situasjon både for næringslivet, forbrukere og samfunnet generelt,
sier Rummelhoff.

Det er de yngre forbrukerne som er mest villig til å erstatte hjemlevering med pakkeautomater. Ser man på svarene fra aldersgruppen 60 + år var det kun 7 prosent som kunne tenke seg å gjøre det samme.

Del artikkel: