Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Forbrukerrådet krever slutt på 3 for 2-tilbud

therese.karlsrud.haugen

Mener dagligvarekjedene må gjøre det enklere for forbrukerne å bekjempe matsvinn.

ANNONSE

Forbrukerrådet mener det trengs flere tiltak som gjør det enklere for forbrukerne å kaste mindre mat, dersom man skal klare myndighetenes mål om å halvere matsvinnet innen 2030. Nå krever de at det blir en slutt på 3- for 2-tilbud.

Det å redusere matsvinnet hjemme er noe mange ønsker, men det oppleves som vanskelig i hverdagen. En av årsakene er at vi blir lurt til å handle inn mer mat enn vi trenger på grunn av mersalgskampanjer og fristende 3-for-2-tilbud, sier Inger Lise Blyverket som er direktør i Forbrukerrådet, i en pressemelding. 

Hvordan butikkene priser og pakker maten spiller en vesentlig rolle, sier Blyverket, som mener at produsenter og matkjeder må gjøre det enklere for forbruker å kaste mindre mat.

Gjør det enklere for forbruker

I følge Forbrukerrådet kaster man 42 kilo spiselig mat per person i året på husholdningsnivå.

Kjedene har lenge snakket om å slutte med mersalg og 3-for-2, men dette gjøres fortsatt i utstrakt grad. Dette må de nå slutte med. Forbrukerne må i større grad få bestemme hvor store kvanta de vil kjøpe, sier Blyverket.

Vi etterlyser også flere gode løsninger for emballasje og – ikke minst mindre forpakninger – og mer løsvektsalg. Dette vil møte forbrukernes ønsker og behov, og bidra til redusert matsvinn ved at folk bare handler det de trenger, sier Blyverket.

Del artikkel: