Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Forbrukertilliten stiger: ”Flere tegn til fremtidstro”

Foto: Istock
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Høyeste målt på 15 måneder.

ANNONSE

Forbrukertilliten stiger i august til -20,4 poeng, opp fra -24 poeng i juli. Det melder E24.

Dette skal være det høyeste målte nivået siden mai 2022, men tilliten er fremdeles på et lavere nivå enn både under finanskrisen og pandemien når vi bikker måned nummer 22 i rekken hvor forbrukertillitindeksen (CCI) viser negative resultater.

Henrik Høidahl i Opinion, som står bak undersøkelsen, forteller til avisen at alle de fire indikatorene som utgjør forbrukertillitsindeksen går i positiv retning i inneværende måned.

Størst er fremgangen for troen på egen og landets økonomi om 12 måneder. Vi må tilbake til før Russlands invasjon av Ukraina i februar 2022 for å finne en sterkere tro på både husholdningens og Norges økonomi om 12 måneder, sier Høidahl til E24.

Kan det være sensommeroptimisme?

Siden november i 2021 har flertallet av nordmenn altså forventet negativ endring i landets økonomi og husholdningens kjøp av større forbruksgoder.

Retail- og netthandelsbransjen som nærmer seg noen av årets viktigste salgsmåneder kan bare håpe at pilene fortsetter å peke i riktig retning den kommende tiden.

Til tross for økte boliglånsrenter og at mange merker høye og økende priser på varer og tjenester, så sporer Opinion flere tegn til fremtidstro. Om det er et utslag av sensommeroptimisme i befolkningen vil vise seg i de neste målingene, men svarene i august viser dessuten at markant flere tror på en lavere boliglånsrente om ett år, sier Høidahl.

Del artikkel: