Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Forbyr Kjøp&Hent: ”Vi er sterkt uenige”

Biltema gjør ny digital satsning
Daglig leder i Biltema Norge, Dag Bergby.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Mener forbudet vil virke mot sin hensikt.

ANNONSE

Nordre Follo har gitt påbud om å stenge Kjøp&Hent-ordninger, noe Biltema Follo på Sofiemyr er sterkt uenig i. Opprinnelig valgte varehuset å trosse påbudet etter samtaler med jurister fra Virke, men mandag kveld snur selskapet og velger å stenge dørene helt ned til og med 31.januar.

På tross av at vi er sterkt uenige med kommunen, velger vi nå allikevel å spille på lag og stenger ned varehuset i Follo ut uken, skriver daglig leder i Biltema Norge, Dag Bergby, til Østlandets Blad.

I følge Østlandets Blad valgte Biltema å varsle kommunen, da de mente at regelverket fra regjeringen tilsa at dere løsning er tillatt. Foreløpig skal de ikke ha fått en tilbakemelding på dette, men mandag kveld snudde den daglige lederen og sendte et forklarende leserinnlegg til den lokale avisen.

LES OGSÅ: Biltema med store vekstplaner - åpner 16 nye varehus

Drive-In løsningen bidrar til at vi kan holde driften i gang, unngår permitteringer og holder handelen innenfor kommunegrensen - helt etter de fleste kommuners ønske, og er i tillegg mye mer smittevernvennlig enn både take-away løsninger og postordre, skriver Bergby.

Selv er han bekymret for at påbudet vil virke mot sin hensikt og føre til handelslekkasje hvor nabokommuner utsettes for økt smitterisiko. Han retter også i innlegget en takk til den lokale kommuneoverlegen samt smittevernteamet i Nordre Follo, og påpeker at de gjør en god jobb for å hindre at det muterte viruset spres.

Biltema lanserte Kjøp&Hent-tjenesten over hele Norge våren 2020. Etter nedstengningen på Østlandet har Biltema måttet lukke dørene for vanlig handel til samtlige varehus i Follo, Oslo, Drøbak, Askim og Moss.

Del artikkel: