Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Først i Norge - lanserer byttebutikk for kvalitetsklær

Maria Sundby og Tuva Søvik
Foto: Linnea Vestre
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Ikke noe vi kan støtte i 2021"

ANNONSE

Sammen skal Maria Sundby og Tuva Søvik skape Norges første byttebutikk for kvalitetsklær, nemlig Trade Shop. 

Ved å bytte inn klær man ikke lenger har bruk for, mottar man en fashion credit. Med denne kan man bytte til seg nye klær av samme kvalitet som de man leverte inn. 

Går du lei av et plagg kan du bytte det inn igjen etter ditt hjertes lyst. Sortimentet oppdateres jevnlig ettersom nye moteartikler stadig kommer inn, sier Tuva Søvik, gründer av Trade Shop, til Ehandel, og fortsetter:

Idéen er inspirert av byttemarkedets enorme popularitet. Men, problemet med byttemarkedet er den dårlige kvaliteten. Idéen om Trade Shop var en løsning på dette; å skape et byttesystem for kvalitetsklær.

Mens Søvik fortsatt er under utdanning, har Sundby studert teater og økonomi. Nå satser de begge på det de mener er løsningen på “fast-fashion”-problemet.

Tekstiler utgjør en betydelig del av den globale miljøbelastningen, i tillegg er det ofte dårlige arbeidsforhold, arbeidet kan være helsefarlig, og mange arbeidere blir syke. Barnearbeid er også utbredt. Dette er ikke noe vi kan støtte i 2021, åpenbart, sier Søvik.

Siden oppstart i november 2019 har konseptet fungert som en pop-up. Nå ønsker duoen å åpne i et fast lokale i Oslo, og trenger dermed også å utvide teamet. Blant annet leter de etter en med-gründer som kan utvikle gode brukeropplevelser på nett. 

Pop-up fungerer, men det blir så klart mye bedre med fast butikk, da blir vi mer tilgjengelig og kundene kan bruke sin fashion-credit akkurat når det passer dem. Med fast lokale kan vi også tilby abonnement, slik at kundene kan velge om de vil betale stykkpris, eller bytte til seg så mye og ofte de vil for en rimelig månedlig sum, forteller Maria Sundby.

Hittil har det kostet 349 kroner å bytte til seg opptil seks plagg. Med et abonnement kan kunden bytte plagg så mye og ofte en vil. 

Bytting er uforpliktende og enkelt: Det man bytter til seg kan man velge om man beholder for alltid eller bytter fra seg på nytt. I tillegg er klærne i butikken av god kvalitet, og ofte til og med i sesong, sier Sundby.

Foreløpig får Trade Shop dekket utgiftene og går med en liten plussmargin. Om alt går etter planen har de gode utsikter det inneværende året.

I løpet av 2021 satser vi på å få åpnet et mer regelmessig tilbud og innføre abonnementsløsningen vår. Med Trade Shop kan vi gjøre bærekraftig mote billig, enkelt og attraktivt, avslutter Sundby.

Del artikkel: