Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fortsatt omsetningsfall for IT-giganten – men fortjenesten er høyere enn forventet

Johan Karlsson, adm. dir. og konsernsjef i Dustin // Foto: Dustin
"Markedsutviklingen har fortsatt å være svak."
Jimmy Andersson

Dustin, den svenske IT-forhandleren på nett, rapporterer en nettoomsetning på 5,25 milliarder svenske kroner i løpet av det andre kvartal i regnskapsåret 2023/2024. Dette til sammenligning med 6,27 milliarder i samme kvartal i fjor. Den organiske veksten var på -16,4 prosent.

ANNONSE

IT-gigantens resultat, målt som justert ebita, sank også kvartalsvis til 201 millioner kroner, sammenlignet med 212 millioner i samme periode året før.

LES OGSÅ: Prisdisiplin ga resultater: Dustin positiv til 2024 til tross for omsetningsfall

Det var imidlertid bedre enn forventet samtidig som den justerte ebita-marginen økte til 3,8 prosent (3,4).

Markedsutviklingen har fortsatt å være svak, noe som tydelig har påvirket salgsvolumene negativt. Det er tilfredsstillende å se fortsatt marginforbedring i det andre kvartalet, gjennom god kostnadskontroll, prisdisiplin og endringer i produktmiks, sier Johan Karlsson, administrerende direktør og konsernsjef i Dustin, i en kommentar til rapporten.

Driftsresultatet (EBIT) beløper seg i perioden til 142 millioner kroner, ned fra 157 millioner i fjor, men Dustin tror på fortsatt gradvis bedring i markedet i de kommende kvartalene.

Vi fokuserer på å oppfylle vår strategiske plan ved å fortsette med selektive investeringer i virksomheten for å drive vekst og øke lønnsomheten over tid, sier Karlsson.

Del artikkel: