Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fortsatt vekst for overskuddskjempen – sikter mot 200 millioner i år

Havaristen selger overskuddsvarer fra hele Norge. I år vil de omsette for 200 millioner. // Foto: Netthandel
Har systemer til å håndtere en halv milliard i omsetning.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Havaristen-eier Miko Trading AS fortsetter å vokse. De sparer både miljøet og lommebøkene til nordmenn når de kjøper inn overskuddsvarer og selger dem billig i lokalene sine i Ytre Enebakk, et lite stykke utenfor Oslo, og i nettbutikken Havaristen.no.

I fjor økte Havaristen omsetningen med over 20 prosent til 181 millioner kroner, med et resultat før skatt på 16 millioner.

Og i år skal Havaristen øke med ytterligere 20 prosent, skriver E24.

Eieren Thomas Michelsen forteller til avisen at de har systemer som kan håndtere opptil en halv milliard kroner i omsetning. Dette etter en større investering i 2021 med en prislapp på 75 millioner kroner. Resultatet er en butikk, et lager og produksjonslokaler som teller totalt 11 000 kvadratmeter.

ANNONSE

"Modellen er enkel nok"

Tilbake i 2019 fortalte Havaristen til Netthandel at de alltid har hatt et fokus på miljø, og Havaristen har reddet skadede varer i snart 50 år.

Fremdeles er det slike varer Havaristen selger mest av.

LES OGSÅ: Selger det butikkene ikke vil ha – omsetter for over 100 millioner

Det er veldig få som kan håndtere det, men vi har apparatet. Modellen er enkel nok. Typisk sett så kjøper vi for én krone og selger for to. Og så har vi en masse kostnader imellom, sier Michelsen til avisen.

Økt miljøbevissthet, ikke bare blant forbrukerne, men også hos de større detaljistene, betyr penger i kassa for Havaristen.

Før var leverandørene mest opptatt av merkevaren og likte ikke nødvendigvis at den ble solgt billigere. Nå handler det om ikke å bli tatt for å kaste ting unødvendig, sier Michelsen.

Og til tross for det noen ville kalt en ugunstig lokasjon, omkranset av skog en halvtimes biltur fra hovedstaden, er Michelsen optimistisk.

Om alt går etter planen skal Havaristen i år bikke 200 millioner i omsetning.

Fem og et halvt tusen biler kjører forbi hver dag. Klarer vi å lokke inn hver femte bil, får vi mer enn tusen kunder innom butikken. Da må man være fornøyd.

Del artikkel: