Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fra 60.000 til 2,7 millioner på ni måneder: “Ekstraordinære omstendigheter“

Foto: Linn Ellevseth
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Vi er godt i rute"

ANNONSE

Myyk.no vil levere sengetøy og håndklær direkte fra fabrikk til forbruker. Uten fordyrende mellomledd, med overkommelige priser, kvalitet og miljøvennlige tekstiler til folket. 

På kun ni måneder økte selskapet den månedlige omsetningen fra 60.000 kroner til 2,7 millioner kroner. For 2021 ligger selskapet allerede mer enn godt an til å slå fjorårets rekord.  

Høsten 2019 brukte vi for å teste ut produkter og verdiforslaget i markedet. Vi fikk raskt veldig mange positive tilbakemeldinger og startet arbeidet med å skalere opp tidlig 2020. Da gikk vi fra en beskjeden månedsomsetning på 60.000 i januar til årsbeste på 2,7 millioner i november, forteller Jonas Brusselmans, styreleder og partner i Everyday Brands, til Ehandel. 

Myyk er heleid av Everyday Brands, som igjen ble stiftet i 2019 av Brusselmans og forretningspartneren Tony Næss. Med målet om å utvikle og skalere det de kaller DTK-merkevarer, altså Direct-to-Consumer-merkevarer, ble Myyk førstemann ut.

LES OGSÅ: Emma Sjödin Design vokser globalt - omsetter for millioner

Foreløpig tilbyr Myyk sengetøy, håndklær og morgenkåper. Senere i år vil sortimentet utvides med flere nye kategorier. Brusselmans forteller at en ekspansjon til Sverige og Danmark er i planene, i tillegg til etableringen av fysiske butikker.

Målet er å bygge en interiørkjede som gjør det mulig for alle å kjøpe kvalitetsprodukter som er rettferdig og bærekraftig produsert. Vi tror det finnes en stor etterspørsel i markedet etter en aktør som tenker nytt i forhold til både produkt og kjøpsopplevelse, sier Brusselmans, og fortsetter om de fysiske butikkene:

Vi tror fremtidens retail-kjeder vil ha en 80/20 fordeling av omsetning mellom nett og fysisk butikk, som nok er det motsatte av mange av de etablerte aktørene har i dag. Det gjør det mulig for oss å tenke annerledes på en rekke ting, på alt fra hvordan en butikk skal se ut til hvordan vi kan kommunisere med kundene våre. 

Omsetningen for 2019 med oppstart høst, landet på rett over 300.000 kroner. For 2020 ble tallene knusende 8,9 millioner kroner. 

I likhet med mange andre nettbutikker tror jeg en del av veksten må tilskrives ekstraordinære omstendigheter fra fjoråret. For 2021 har vi allerede omsatt for mer enn vi gjorde samlet i fjoråret, så vi er godt i rute på målsettingen vår om å doble topplinja, sier Brusselmans.

Del artikkel: