Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fra én til 25 millioner på fem år: ”Det er mye upløyd mark der ute”

Jarle Rossavik, daglig leder i Norganic.
Norganic
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Suksess for økologiske Norganic.

ANNONSE

Selskapet Norganic er snart 20 år gammelt - og de siste 7 årene har tilstedeværelsen på nett bidratt til betydelig vekst. Nå satser Norganic og datterselskapet Økoland på videre suksess.

Konseptet er enkelt. Vi driver import i ganske stor skala, og vi har stor kunnskap om økologisk mat og ingredienser. Mange års erfaring har gitt oss et stort nettverk med produsenter fra alle verdensdeler. Dette har sørget for at vi blir oppfattet som en seriøs og pålitelig leverandør til våre norske kunder som er både store og små bedrifter, samt privatkunder, sier Jarle Rossavik, daglig leder i Norganic, til Ehandel.

Nettbutikken okoland.no ble etablert i 2016, først og fremst for å kunne vise frem hele bredden i sortimentet, forklarer Rossavik. 

Etterhvert som kundene fant oss og vi lærte å drive netthandel i privatmarkedet, har utviklingen vært enorm, forteller Rossavik. 

I 2016 omsatte Økoland for én million kroner, i 2021 er dette tallet estimert til hele 25 millioner kroner. En svært hyggelig utvikling, mener den daglige lederen selv. Av dette står grossistsalget for omtrent 80 prosent.

I et samfunn hvor bærekraft og økologi stadig får mer fotfeste, er det klart at det er noe konkurranse i markedet. Rossavik er dog ikke bekymret, og har stor tro på selskapets ukompliserte konsept - nemlig ren og trygg mat. 

Vår styrke ligger i at vi er svært dyktige i faget vårt. Lojale kunder er ikke noe du bare kan bestille - det må fortjenes. Hardt og seriøst arbeid over tid har gitt oss mange tilbakevendende kunder, sier Rossavik. 

Med kunder over hele landet forbereder selskapet seg nå for stadig vekst. Til høsten skal lageret utvides med 600 kvadratmeter, og alle driftsystemer og nettbutikker i Norganic skal oppdateres. 

Det er mye upløyd mark der ute, som vi sier her på Jæren. Vi har mye spennende på gang, så det er bare å glede seg, avslutter Rossavik.

Del artikkel: