Fra Instagram til nettbutikk: ”Jeg har vært fullbooket hver uke”

Fikk forespørsler fra folk som ville kjøpe malerier.    

Til vanlig jobber Elise Hisdal på Angst Bar i Oslo. Da hun som så mange andre nordmenn er blitt permittert under pandemien, fant hun tilbake til gamle kunster - nemlig å tegne og male. Etter at hun lanserte nettbutikken elisehisdal.com tidlig i år, har hun vært fullbooket hver uke.

Jeg har vært innom mange forskjellige retninger før jeg under første lockdown begynte å tegne og male igjen, noe jeg gjorde mye som liten. Det var utrolig deilig å finne tilbake til den følelsen jeg får av å tegne og male. Mye av det jeg tegnet la jeg ut på Instagram, og etterhvert fikk jeg bestillinger og oppdrag, forteller Elise Hisdal til Ehandel.

Annonse

Det var altså på Instagram det startet, og Hisdal forteller at etter mange forespørsler om å få kjøpe tegningene og maleriene hun la ut bilder av, ble nettbutikken til. Kunstneren forteller også at pandemien er grunnen til at hun fant frem lerret og malekostene igjen.

Hele coronasituasjonen var grunnen til at jeg begynte å tegne igjen, som igjen førte til en nettside og til videre salg. Med tanke på at folk sitter mye hjemme nå, kan det jo være en faktor til at de ønsker å pynte i hjemmet sitt, sier Hisdal.

Ved å kombinere oppdrag og egne verk finner Hisdal den gyldne middelvei. Nylig fullførte Hisdal et oppdrag med å lage 9 verk til baren hun jobber i, med full kreativ frihet. Den neste tiden nå vil gå med til et større oppdrag i Ålesund hvor flere store veggmalerier skal opp. 

Det er viktig for meg å få tid til å gjøre helt egne ting uten en plan, men jeg synes også det er veldig stas med personlige bestillinger og ulike oppdrag. Kundene kommer med konkrete ønsker eller gir meg fritt spillerom, også sender jeg dem skisser underveis. Det er veldig stas at folk ønsker å ha det jeg lager på veggene sine, sier Hisdal.

"En liten familiebedrift"

Med seg på laget har Hisdal manager Juliet Marthinsen, i tillegg til mor, far og kjæresten. Mens manager Marthinsen tar seg av markedsføring, logistikk og andre administrative oppgaver, hjelper mor til med regnskap og far henter og leverer verk til trykkeriet. Kjæresten setter navn på verkene.

Det har nesten blitt en liten familiebedrift. Jeg er veldig takknemlig for at de hjelper meg, det gjør at jeg får mest mulig tid til å tegne, sier Hisdal, og fortsetter:

Jeg trenger noen som kan holde litt orden på ting (og på meg), ellers hadde jeg nok fort tatt meg vann over hodet. Jeg har vært fullbooket hver uke siden nettsiden ble lansert, og per nå frem til juni. Det tilsvarer noen titalls med spennende forespørsler og oppdrag.

Hisdals plan er å fortsette akkurat som nå. Med ny nettbutikk, fullbooket kalender og første utstilling gjennomført i november 2020, håper hun på flere utstillinger så fort restriksjonene opphører og vi kan møtes igjen. 

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!