Fra lager i garasjen til internasjonal satsing: “Det var et hull i markedet”

Startet nettbutikk under barselpermisjon.

Under en barselpermisjon som ikke gikk helt etter planen fant Elise Merckoll Middelthon en lettelse i det å lære seg å sette pris på de små tingene. Dette skulle vise seg å bli grobunnen for det som i dag er en nettbutikk med forventet omsetning på rundt tre millioner kroner andre fulle driftsår.

Hos Coiastore.no finner du blant annet kokosnøttskåler som du helt sikkert har sett i egen Instagram-feed, fylt av smoothies toppet med frukt og bær. Det var med kokosnøttskålene det hele startet, da Middelthon i 2020 lanserte nettbutikken med egen garasje som varelager.

Annonse

Jeg hadde lenge drømt om å skape en egen arbeidsplass, men aldri helt hatt tiden eller idéen. Da mitt første barn fikk påvist en alvorlig immunsviktsykdom fra ettårsalderen, måtte han og jeg leve isolert, med hyppige sykehusinnleggelser. Det holdt på å gå ordentlig galt, og på samme tid fikk vi vite at nummer to var på vei. Dette var før covid, og en vanvittig tøff og ensom periode, forteller Elise Merckoll Middelthon, gründer og daglig leder i Coia, til Ehandel.

Gjennom barselpermisjonen fant gründeren stor glede i de små tingene, blant annet å eksperimentere med smoothies. Når hun så amerikanske og australske Instagram-innlegg som flommet over av lekre smoothiebowls i kokosnøttskåler, bet hun seg merke i at dette var en trend som ikke hadde nådd Norge i like stor grad.

Da mitt første barn var blitt erklært frisk og nummer to var 4 måneder gammel - fant jeg et familiedrevet kokosnøttskål-verksted i Vietnam og stiftet selskapet. Da de 2000 kokosnøttskålene jeg hadde bestilt ble utsolgt på kun to måneder, skjønte jeg at det var et hull i markedet.

Siden den gang har nettbutikken vokst seg stadig større med et bredere utvalg av produkter under Coia-merkevaren. Coia har i dag en rekke forhandlere over hele landet, i tillegg til større bedriftskunder som Jernia, Sunkost, Tilbords, Kitchn og Christiania Glasmagasin. I 2023 planlegger dessuten Middelthon en ekspansjon til en rekke land i EU.

Tror mange kjenner seg igjen

Noe av det Coia ønsker å oppnå er at kundene kjenner på glede av gjenbrukbare produkter, som man bruker fordi man genuint ønsker det – ikke fordi man føler at man “burde”. I tillegg til de nevnte kokosnøttskålene produserer Coia en rekke andre varer, blant annet innen servering, kjøkkenelektronikk, helsekost og interiør.

Dette har falt i smak hos kundegruppen som stort sett består av kvinner i aldersgruppen 25-39 år.

Jeg tror mange kjenner på samme måte som meg selv. At livet kan være overveldende med diverse roller og ansvar, og med lite tid til oss selv. Dersom våre produkter kan hjelpe andre med å oppnå litt mer glede og velvære i sine hektiske og moderne liv, er jobben vår gjort.

Inntar EU i 2023

Allerede har gründeren tilrettelagt for salg til utlandet i nettbutikken hvor hun opplever stor etterspørsel fra blant annet USA, UK og Tyskland. Neste år skal hun iverksette en ny strategi for internasjonal satsing.

Annonse

Målet for 2023 er å optimalisere vareflyten, kundeservice og logistikk på tvers av landegrenser og vi ser nå etter investorer som har lyst til å være med på reisen.

Avslutningsvis deler Middelthon noen tips til de som ønsker å starte for seg selv, eller kanskje nettopp har opprettet egen nettbutikk.

Coia-gründerens tips til ferske e-handlere:

  • Lag tidlig et tydelig skille mellom jobb og privatliv. Å starte bedrift kan være altoppslukende og familie og venner kan fort bli lei av deg om det er det eneste du prater om.
  • Legg igjen telefonangsten hjemme - plukk opp røret og ring!
  • Ikke vær redd for å be andre som har kommet lenger enn deg om tips, veiledning og hjelp. De fleste synes det er hyggelig å hjelpe.
  • Hva er det verste som kan skje?
  • Teknisk teft: det er overveldende mye som bør være på plass når du starter digital bedrift, så det er definitivt en fordel å besitte god teknisk teft selv. Har du ikke dette selv, kan det være lurt å alliere deg med noen som har det.
  • Get shit done! Bli komfortabel med å ta avgjørelser utenfor komfortsonen. Lær av eventuelle feil, og gjør det bedre neste gang.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!