Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fra nettbutikk til affliate-nettsted: “En undervurdert kanal“

Carl Ponnert og Georg Dalen, bak Fineshelf.com og Smyla.no.
therese.karlsrud.haugen

Skal ta en del av gavemarkedet.

ANNONSE

Etter å ha jobbet med å bygge opp nettbutikker innen gavemarkedet i flere år, fant gründerne Georg Dalen og Carl Ponnert ut hvor betydningsfull affliate-kanalen kan være for en nettbutikk. Det vil si nettsider eller blogger, som omtaler et produkt og lenker til selskapets nettsted. 

Dalen og Ponnert jobbet i første omgang for den tyske nettbutikken Geschenkidee, hvor de hadde ansvar for den norske og svenske nettbutikken, Gaveideer.no og Presenter.se.

Dette ga oss innsikt i hvor betydningsfull affiliate-kanalen kan være for en nettbutikk. Julehandelen i den svenske butikken var på 7 millioner svenske kroner fra oktober til desember 2018, og stod for 70 prosent av den årlige omsetningen. Affiliatesamarbeid dro inn 25 prosent av denne omsetningen. I Norge var inntektene ca 2 millioner norske kroner i perioden, og affiliate stod for ca 10 prosent av denne, sier Georg Dalen til Ehandel.

"1000 daglige besøkende"

Før julen i 2018 bestemte de seg for å starte en egen nettbutikk, Fineshelf.com. Tanken var å bruke dropshipping og basere seg utelukkende på SEO og affiliate markedsføring, med mål om ta en del av gavemarkedet.

Grunnet det faktum at Norge er utenfor EU og dertil fortollingskrav, endret vi modell fra å selge produkter og å være en nettbutikk, til å bli et affiliate-nettsted for andre butikkers produkter. Og det har vist seg å fungere hittil. I dag har vi ca 1000 daglige besøkende, sier Dalen.

Fineshelf selger altså ingen egne produkter, men samler og omtaler produkter for andre nettbutikker. Gründerne har valgt å fortsatt holde seg innen gavemarkedet, og jobber nå med å tipse forbrukere om de beste gavene innen hovedsakelig luksussegmentet i både Norge og Sverige.

Merkevarer som samarbeider med Fineshelf betaler kun når annonsene fører til kjøp. Av kjøpet tar Fineshelf 10-20 prosent av prisen. 

Affiliation er en undervurdert kanal, men den er både enkel og profitabel. Med for eksempel influencermarkedsføring vet du ikke alltid hva du får igjen, men affliation er en av få kanaler hvor man vet markedsføringsomsetningskostnaden på forhånd, i prosent av omsetningen. De nordiske markedene er mindre enn mange av våre europeiske naboer, og da gjelder det som nettbutikk å nå alle de målgruppene man kan, tillegger Carl Ponnert.

Nytt netthandelsprosjekt

De to markedsførerne har dessuten ikke lagt idéen om egen netthandel helt på hylla, og kan fortelle at tanken er å bruke affliate til å også fremme sin nye nettbutikk Smyla.no hvor de selger personlige smykker til henne.

På Fineshelf omtaler vi det vi mener er kvalitetsgaver, og gjerne personlige gaver som vi ser er en voksende kategori, sier Dalen. 

Med Smyla.no håper duoen på å få innpass i netthandelen og det nordiske gavemarkedet.

Vi tenkte at Fineshelf ville var en gylden mulighet for de som selger smykker på nett, og bestemte oss for å like gjerne satse på dette selv.  Smyla er vårt steg inn i både netthandel og personlige smykker, og dertil et steg inn i personlige gaver. Så ja, vi fortsetter med egne netthandelsprosjekter også, avslutter Dalen.

Del artikkel: