Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fra snus til apotek - tar sikte på 250 millioner innen tre år

Kristian Malm og Patrick Hjetland i Apotera.no.
therese.karlsrud.haugen

Snus-gründeren starter nettapotek.

ANNONSE

I 2016 startet Patrick Hjetland Snuslageret.no, som har hatt eksplosiv vekst og blitt Norges største snusbutikk på nett. Nå legger han tobakk på hylla for å satse på legemidler og helseprodukter.

Snulageret.no slo seg sammen med svenske Snusbolaget i 2018. Begge nettbutikkene er nå en del av snuskonsernet Haypp Group. Hjetland forlot den daglige driften i selskapet etter nyttår for å gå i gang med sitt nye nettprosjekt, Apotera.no. Han vil fremdeles være med på eiersiden i Haypp Group.

Vi er nå i gang med et nytt eventyr, nettapotekselskapet Apotera, som vil gå live i starten av august. Convert Group er allerede godt i gang med utvikling av nettbutikk, og vi har gjort våre første ansettelser. Om kort tid flytter vi inn i nye lokaler rett ved siden av vår 3PL som er sentralt plassert i Oslo, sier Hjetland til Ehandel.com.

Med på laget er også Kristian Malm, som var med på store deler av reisen i Snuslageret samt tidligere administrerende direktør i Apotek 1 Norge og Kronans Apotek, Lars Birkeland. To farmasøyter skal også komme på plass i august.

Det er en del fellesnevnere mellom tobakk og apotek, med tanke på at begge er sterkt regulerte bransjer og selger små produkter med høye volum. Det er et marked med store muligheter på totalt 30 milliarder i omsetning, men enn så lenge er det en veldig liten nettandel her i Norge.

Etter at coronautbruddet inntraff har nordmenn fått øynene opp for apotekvarer på nett. Både Farmasiet.no og det nyetablerte Sportsapoteket.no har rapportert kraftig vekst den siste tiden.

LES OGSÅ: Salget økte med 350 prosent for det nye nettapoteket: "Dette lover godt"

Satser på nye 250 millioner

Fra lokaler på Økern i Oslo skal den nye utfordreren Apotera sende ut varer til hele Norge. På Østlandet vil det også bli levering samme dag i samarbeid med Porterbuddy. Rask levering og god rådgivning skal være en viktig del av Apoteras strategi.

Vi skal fokusere mye på å gjøre det lett for kunden og levere raskt med god kundeservice og rådgivning gjennom de fleste elektroniske kommunikasjonsløsningene som finnes, inkludert veiledning på Facetime. Vi vet at mange bruker medisiner feil og det skal våre farmasøyter hjelpe til med å forhindre.

Tre år etter at Snuslageret ble startet omsatte nettselskapet for 250 millioner kroner. Nå tar Hjetland sikte på å gjenta suksessen.

Apotera vil gå live i starten av august. Videre vil vi bruke de første månedene på å få satt organisasjonen. Deretter er det full fres fremover, og i 2023 vil vi ha en omsetning på 250MNOK. Vi håper å ha lært en del av alle de fantastiske menneskene i Haypp Group, så vi kan gjenta suksessen med Apotera.

LES OGSÅ: Klare for gjenåpning - nettapotek forventer å selge 27 000 flasker med håndsprit

Del artikkel: