Fraktgigantene går inn i fremadstormende droneselskap

"Løser transportproblemer via samspill mellom droner".

Ehandel skrev nylig om at statseide Posten Norge og datterselskapet Bring, samarbeider med det droneproduserende gründerselskapet Aviant. Målet: å teste forutsetningene for droneleveranser i Norge.

Nå er det også klart at fraktselskapene har bestemt seg for å investere i Aviant. Dette framgår av en pressemelding.

Annonse

Posten har i 375 år ligget i front når det gjelder å ta i bruk ny teknologi, samt å effektivisere leveranser. Investeringen i Aviant gir oss stor innsikt og kunnskap om hvordan vi kan bruke ny teknologi for å oppnå raskere leveranser i fremtiden. Samtidig kan vi som logistikkgruppe bidra med verdifull logistikkerfaring til Aviants videre utvikling, sier Anett Berger Sørli, investeringsdirektør i Bring Ventures.

"De beste i Norden"

Ifølge de tre aktørene er droner et effektivt transportmiddel for varer som ikke veier så mye.

Ved å gå sammen med de beste i Norden innen transport, åpnes muligheten for å løse transportproblemer via samspill mellom droner og annen tradisjonell transport. Vi har fått et veldig godt inntrykk av Posten Norge og Bring gjennom vårt samarbeidsprosjekt i norske Namsos. Vi er derfor veldig glade for å ha Posten og Bring med i denne investeringsrunden, sier Lars Erik Matsson Fagernæs, administrerende direktør i Aviant.

Hva fraktselskapene går inn med i Aviant er ikke offentliggjort.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!