Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fraktgigantene går inn i fremadstormende droneselskap

Droneselskapet får en ny investor
Nils Lund

"Løser transportproblemer via samspill mellom droner".

ANNONSE

Ehandel skrev nylig om at statseide Posten Norge og datterselskapet Bring, samarbeider med det droneproduserende gründerselskapet Aviant. Målet: å teste forutsetningene for droneleveranser i Norge.

Nå er det også klart at fraktselskapene har bestemt seg for å investere i Aviant. Dette framgår av en pressemelding.

Posten har i 375 år ligget i front når det gjelder å ta i bruk ny teknologi, samt å effektivisere leveranser. Investeringen i Aviant gir oss stor innsikt og kunnskap om hvordan vi kan bruke ny teknologi for å oppnå raskere leveranser i fremtiden. Samtidig kan vi som logistikkgruppe bidra med verdifull logistikkerfaring til Aviants videre utvikling, sier Anett Berger Sørli, investeringsdirektør i Bring Ventures.

"De beste i Norden"

Ifølge de tre aktørene er droner et effektivt transportmiddel for varer som ikke veier så mye.

Ved å gå sammen med de beste i Norden innen transport, åpnes muligheten for å løse transportproblemer via samspill mellom droner og annen tradisjonell transport. Vi har fått et veldig godt inntrykk av Posten Norge og Bring gjennom vårt samarbeidsprosjekt i norske Namsos. Vi er derfor veldig glade for å ha Posten og Bring med i denne investeringsrunden, sier Lars Erik Matsson Fagernæs, administrerende direktør i Aviant.

Hva fraktselskapene går inn med i Aviant er ikke offentliggjort.

Del artikkel: