Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Friluftsgigant åpner i Norge: ”Etableringene skal komme på rekke og rad”

Simon Larsen, Head of Retail Naturkompaniet Norge.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Butikk nummer to åpner om én måned.

ANNONSE

Den svenske kjeden Naturkompaniet varslet i begynnelsen av året en ekspansjon til Norge. Nå er den første butikken åpnet i Kristiansand. Kort tid etter vil nettbutikken samt en ytterligere butikk på Kongsberg åpne i slutten av november.

Vår målsetning er å bli en sentral spiller i friluftsegmentet. Med en litt annen approach til markedet enn det de fleste av dagens aktører i Norge har, så tror vi at kundene vil velge oss blant annet på grunn av vår kompetanse, service, utvalg og ikke minst bærekraftige måte å drive virksomheten på, forteller Simon Larsen, Head of Retail Naturkompaniet Norge, til Ehandel.

Larsen meddeler at det allerede er signert kontrakt på Moa utenfor Ålesund for en tredje butikk, med forventet åpning våren 2022.

Utover dette er målsetningen at etableringene skal komme på rekke og rad i løpet av 2022 og fremover, sier Larsen.

Den svenske kjeden har siden 90-tallet utviklet sitt konsept innen både salg og utleie av klær og utstyr for friluftsliv. Kjeden tilbyr merkevarer fra kjente aktører som Fjällräven, The North Face, Devold og Haglöfs.

Det finnes mange aktører i sportsbransjen i Norge, men vi føler at det finnes en naturlig plass for vårt konsept som spesialister på produkter til et bærekraftig friluftsliv. «Gjør hverdagen til et eventyr», som vi sier på Naturkompaniet. Service, sortiment, kompetanse, natur og bærekraft er alle nøkkelord vi etterstreber på Naturkompaniet, og vi vil også hjelpe våre kunder med å reparere sine produkter ved hjelp av vårt care & repair. Utleie av diverse utstyr vil også på sikt være en del av de mange tjenestene vi tilbyr, sier Larsen.

Naturkompaniet har i Sverige etablert Naturbonusen, et grønt konsept hvor en prosentandel av beløpet som medlemmer handler for, doneres til natur- og miljøvernprosjekter. Hittil har svenske Naturkompaniet donert 16 millioner kroner til ulike prosjekter i kategorien miljøvern.

LES OGSÅ: Outdoor-giant satser i Norge: "Stor etterspørsel"

Den grønne ordningen vil videreføres til Norge, hvor Larsen forteller at det til syvende og sist er de norske kundene som får bestemme hvilke prosjekter det skal doneres penger til.

Henrik Hoffman, CEO i Naturkompaniet, er stolt over lanseringen i Norge og mener selskapets styrke ligger i kunnskapsrike ansatte.

Vi er utrolig glade og stolte over lanseringen i Norge. Det finnes en høy etterspørsel for miljøbevisste konsepter i det norske markedet og vi på Naturkompaniet vil tilrettelegge for et bærekraftig friluftsliv med lidenskapen for friluftsliv og natur som vår aller største drivkraft. Vår styrke har alltid vært vårt kunnskapsrike personell og vår miks av fysiske butikker og digitale kanaler. Nå etablerer vi vårt konsept på en lignende måte i Norge. Vi på Naturkompaniet vil oppmuntre flere personer til å gjøre fornuftige og bærekraftige kjøp og velge produkter som varer lenge, sier Hoffman, i en pressemelding.

Selskapet har til sammen 36 butikker i hjemlandet Sverige, og omsatte for drøye 630 millioner kroner i 2019. Bak kjeden står det svenske konsernet Frilufts Retail Europe, som også eier Globetrotter i Tyskland, Partioaitta i Finland, Friluftsland i Danmark, samt det britiske friluftselskapet Trekitt.

Frilufts Retail Europa omsatte for rundt 2,6 milliarder kroner i 2020.

Del artikkel: