Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Friluftstrenden vokser – salget av turstøvler økte med 400 prosent

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Klarna har tatt tempen på ferievanene i syv land.

ANNONSE

Den svenske betalingsgiganten har gjennomført en internasjonal ferieundersøkelse. Her kommer det svært tydelig frem at selv om mange nordmenn har hevet seg på både fly og båt ut av landet i sommer – står friluftstrenden like sterkt.

I undersøkelsen oppgir hele 42 prosent av nordmenn at de planlegger fler utendørsaktiviteter i år enn i fjor. Størst er ønsket om å fylle sommerferien med naturopplevelser blant de unge mellom 18 og 25 år.

Mens salget av turstøvler gjennom Klarna har økt hele 403 prosent fra juni 2020 til juni i år, har også salget av gåstaver gått opp med 49 prosent i samme periode. Salget av vanntette jakker har også økt med 35 prosent fra juni for to år siden til juni i år, skriver Klarna i en pressemelding.

Klarnas undersøkelse har tatt for seg mer enn 1000 respondenter i hvert av landene Norge, Sverige, Danmark, Finland, USA, Storbritannia og Australia. Blant alle landene viser det seg at nordmenn er de mest reiselystne. Hele 73 prosent av nordmenn responderte at man planlegger å reise i løpet av de neste 12 månedene.

Også NetOnNet har tatt en nærmere titt på sine kunders shoppingvaner denne sommeren. Her var det powerbanks, isbitmaskiner og utekjøkken-relaterte produkter som definitivt var mest populært.

Det samme gjelder Prisjakt, som en måneds tid siden plukket frem de heteste trendene blant nordmenn som var på shopping innen sommerferien.

LES OGSÅ: Norske nettbutikker billigere enn taxfree i 7 av 10 tilfeller

Del artikkel: