Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Full stopp i brevposten til Kina

therese.karlsrud.haugen

"Vi står i en ekstraordinær situasjon"

ANNONSE

Coronaviruset i Kina har rammet tusenvis av mennesker. Samtidig har det medført at flyselskaper har innstilt sine flyreiser til landet og at butikker har måttet stenge dørene.

De innstilte flyturene medfører igjen til midlertidig stans for all brevpost til Kina, og Posten Norge meddeler at man også må ta høyde for at post fra Kina til Norge kan bruke noe lenger tid enn normalt.

PostNord har også meddelt totalstopp av sendinger til Kina.

LES OGSÅ: Slik påvirker coronaviruset netthandelen

Kan bli flere forsinkelser

Foreløpig er flygninger Posten Norge benytter innstilt til og med 29. februar, og avsendere i Norge kan ikke forvente at posten kommer frem til vanlig tid. Dette gjelder altså hovedsakelig post til Kina.

Som en følge av at flyvninger inn til Kina er stoppet er det primært post til Kina hvor det må påregnes forsinkelser. Ansvaret for posten fra Kina til Norge ligger hos China Post. Dette skal gå som normalt og vi er ikke kjent med noen store forsinkelser foreløpig, men vi står i en ekstraordinær situasjon og må derfor ta høyde for at det kan oppstå noe forsinkelser også på import fra Kina, sier Kenneth Pettersen, som nylig gikk inn i rollen som Postens nye pressesjef, til Ehandel.

Posten opplyser om at brevpost til Kina fortsatt kan innleveres som normalt, men at den vil bli lagret til Posten har mulighet til å transportere post til Kina igjen.

Del artikkel: