Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fullt hos Fretex - nå storsatser ny vintagebutikk

Sonena Rahbler, Kristina Aarvold, Natalie Henriksen, gründere av Borrow & Style og partnere i Ri'Find.
therese.karlsrud.haugen

"Det er åpenbart at folk rydder nå"

 

ANNONSE

Det norske folk har endelig fått tid til å rydde klesskapet og det merkes hos Fretex, som ber folk om å vente med å levere klær til deres mottak. Dette etter at bruktkjeden har stengt sine butikker, mottak og sorteringsanlegg som følger av coronaviruset.

Selv om coronautbruddet medfører store utfordringer for varehandelen og næringslivet generelt, er det noen som har benyttet krisen til sin fordel. Rifind.no er en ny nettbutikk som tar sikte på å bli Norges største på vintage og secondhand klær sammen med Fashion Rental Group, som blant annet driver utleieportalen Borrow & Style. Nå håper de at nordmenns hjemmetilværelse kan øke sjansen for at flere finner frem gamle skatter og selger de via deres plattform.

LES OGSÅ: Motegründere gikk fra null til 100 millioner - nå skal klærne leies ut

Vi fikser alt for de som vil selge bruktklær hos oss, det vil si tar bilder, laster opp produkter, markedsfører og frakter, forklarer Natalie Henriksen, gründer av Borrow & Style og partner i Ri'Find, til Ehandel.

Konseptet Ri'Find ble til etter at den danske gründeren Similla Aslaksen begynte å savne gode secondhand-butikker i Norge, da hun flyttet hit for noen år siden. Markedet for brukt er i sterk vekst og i følge en amerikansk rapport fra 2019 vil markedet for secondhand-klær doble seg de neste 10 årene og komme til å utgjøre 1/3 av alle klesskap innen 2033, på grunn av generasjon Z.

Måtte stenge egen butikk

Natalie Henriksen, som også er gründer og daglig leder av motebutikken Kouture, har selv blitt offer for krisen som nå rammer mange lokale butikker, og Kouture måtte nylig stenge dørene til sin butikk på Arkaden Shoppingsenter i Oslo. Hun forklarer at de nå er helt avhengige av salget på nett, gjennom sin egen nettbutikk og moteplattformen Miinto.

LES OGSÅ: Lokale butikker reddes av digital moteplattform

Klesbransjen er et usikkert marked nå som alle sitter hjemme, spesielt for oss som har en viktig periode frem mot vår og sommer med anledninger som bryllup og konfirmasjoner. Disse er jo nå i stor grad utsatt eller avlyst. Mange av oss lokale vil forsvinne under krisen og vi er helt avhengig av netthandel og støtte fra folk, sier hun.

Det var Ehandel sitt arrangement Gmeet i februar, som ble starten for samarbeidet mellom Henriksen og Aslaksen, etter at de møttes der. Nå som det norske folk har begynt å rydde ser de ekstra store muligheter i det norske vintagemarkedet.

Det er åpenbart at folk rydder hjemme nå, og siden Fretex har nådd makskapasitet håper vi at flere vil sende brukte kvalitetsvarer til oss, sier Henriksen.

Flere bein å stå på

Ri'Find har lager i Lillestrøm, hvor planen er å samle inn det de beskriver som gode kvalitetsklær med lang levedyktighet. Henriksen mener det har manglet en oversiktlig nettside med lett tilgang til brukte merkeklær i Norge, og som samtidig tilbyr en enkel prosess for selgeren. Av salget tar Ri'Find 40 prosent, mens selgeren får 60 prosent.

Vi i Fashion Rental Group har som mål å hjelpe kunden uansett hva det måtte være. Det gjør vi ved å tilby alternativer, som at de kan leie klær de ikke har råd eller plass til hos Kouture på Borrow & Style, eller nå kjøpe brukte klær gjennom Ri'Find. De klærne vi ikke kan leie ut sender vi til Ri'Find, og vi kan dermed også henvise kunder dit fra nå av, forklarer Henriksen.

LES OGSÅ: Norges største motekonsern permitterer 3500 ansatte

Med permitteringer og nedstenginger er det mange mennesker som nå opplever økonomisk usikkerhet, og Henriksen peker på at Ri'Find kan være en fin plattform for mange til å tjene litt ekstra penger i en ellers usikker tid.

Vi er i en usikker situasjon og det er greit å ha litt ekstra i lommeboka i disse tider. Det håper Ri'Find å kunne bidra til, avslutter hun.

Del artikkel: