Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Fygi Technologies stakk av med prestisjetung pris: “Superstolte”

Foto: Mastercard Lighthouse
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Gir oss energi til å ekspandere til Europa og utover raskere".

ANNONSE

Norske Fygi Technologies vant denne uken den prestisjetunge teknologiprisen i Mastercard Lighthouse partnerskapsprogram.

Gründerselskapet har utviklet en scan-pay-go-løsning som skal erstatte kassaapparatet ved å gjøre brukernes mobiltelefoner til et betalingssystem, uten å måtte bruke en app. I stedet skanner brukerne en butikkspesifikk QR-kode for å starte betalingen.

Løsningen sikret selskapet seieren i den norske Finitiv-klassen i konkurranse med fire andre norske fintech-selskaper. Norske Dintero skal også være tidligere vinnere av prestisjeprogrammet.

Vi er superstolte over å vinne Mastercard Lighthouse Finitiv-programmet i Norge blant så mange sterke fintech-konkurrenter. Vi har etablert et veldig sterkt vekstgrunnlag, spesielt gjennom våre partnerskap med globale og nasjonale betalingsleverandører, frivillige organisasjoner og teknologileverandører til detaljhandel.

Mastercards nettverk og dype innsikt har vært en gamechanger for oss, og dette gir oss energi til å ekspandere til Europa og utover raskere, sier Amund Skaaden, administrerende direktør i Fygi Technologies, i en pressemelding.

Finitiv-programmet blir arrangert to ganger i året for nordiske og baltiske tidligfaseselskaper i fintech-bransjen. Gjennom workshops får de nominerte selskapene mulighet til å utvikle seg med råd og hjelp fra nordiske toppbanker og eksperter i Mastercard.

LES OGSÅ: Fygi Technologies henter AI-ekspert fra Coop Sverige

Det kåres en vinner per land, i tillegg til en sammenlagt vinner. Årets hovedkonkurranse vant estlandske Cino.

Fygi er noen å følge med på når de lanserer produktet sitt til flere butikker. Målet deres er å fjerne flaskehalsen ved å stå i kø for å betale på salgsstedet. Løsningen deres er ryddig, skalerbar og lett tilgjengelig på mobiltelefonen din. Teamet er svært dyktige og har en god blanding av erfaring fra tidligere satsinger, og en sunn dose galskap, sier Erlend Nitter-Hauge, leder for Fintech Partnerships hos DNB.

LES OGSÅ: Norsk teknologiselskap inntar tysk convenience: "Enormt marked"

Del artikkel: