Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

GameStop storsatser på netthandel i aksjekaoset

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Flere tunge rekrutteringer.

ANNONSE

Det går ikke veldig bra for spillkjeden GameStop. Vi har tidligere skrevet om hvordan kjeden har måttet stenge hundrevis av butikker de siste årene. Fremtidsutsiktene er dermed ikke strålende, men dette har det ikke blitt reflektert over i aksjenmarkedet de siste ukene. Aksjen har nemlig vært oppe på helt elleville nivåer etter at ulike internettforum som Reddit har spekulert i og kjøpt aksjer i ufattelige mengder.

LES OGSÅ: Sliter med lønnsomheten: GameStop skal legge ned 200 butikker

Årsaken til dette skyldes delvis at mange store fond har satset penger på at aksjene skal synke, noe som kalles shortsalg. Dette betyr at om aksjene stiger i stedet for å synke, så må disse store fondene helt enkelt kjøpe aksjer for å dekke tapene, hvilket resulterer i en form for aksjespill der folk nå kjøper aksjer i håp om at de skal stige ytterligere når fondene blir tvunget til å kjøpe dem.

Midt i denne uroen der aksjen har falt kraftig de siste dagene, noe som ikke er direkte knyttet til virkeligheten for selskapet, har GameStop gitt noe håp for fremtiden. De har ansatt en teknologisjef, CTO, nemlig Matt Francis.

Styrker netthandelen

Rekrutteringen førte til at aksjen steg noe ettersom Matt Francis kommer fra Amazon Web Services, og skal ha over 20 års erfaring innen netthandel. Han har også jobbet hos giganten QVC og i netthandelsfirmaet Zulily.

Det stopper imidlertid ikke der. GameStop har også ansatt en ny kundeservice-sjef, Kelli Durkin, som kommer fra milliardnettbutikken Chewy. Josh Krueger er ansatt som ny logistikksjef, også han er med videre fra Amazon.

De nye tilskuddene skal jobbe med GameStops netthandel. Et område som åpenbart er viktig for selskapets fremtidsutsikter, og noe markedet ser på som positivt, selv om aksjene for øvrig virker å være helt fraskilt fra kjernevirksomheten akkurat nå.

Del artikkel: