Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Går av som sjef etter et halvt år: “Uenige om veien videre”

Martina Axèll, har gått av som adm. dir. i Granngården.
Foto: Granngården AB
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Eivind Torkildsen fra Felleskjøpet tar over rollen midlertidig.

ANNONSE

Martina Axèll går av som administrerende direktør i Granngården, Felleskjøpets datterselskap i Sverige. Dette etter kun et drøyt halvår i rollen.

Årsaken skal være uenigheter med styret om hvordan selskapet skal drives videre.

Jeg ser et utrolig potensial i Granngården, men vi er uenige om veien videre og dette er den beste løsningen for begge parter. Jeg ønsker Granngården og deres eiere lykke til, sier Axèll i en pressemelding.

Granngården har hatt god tilvekst med tilhørende positive resultatutvikling siden Felleskjøpet tok over som eier i 2016.

I 2022 omsatte selskapet for nærmere 2,6 milliarder svenske kroner, via sine 106 butikker i tillegg til nettbutikken.

Martina har tilført verdifull kommersiell og strategisk kompetanse, både i Granngården og i vår nordiske ledergruppe. Jeg er oppriktig lei meg for at vi må avslutte samarbeidet etter så kort tid, og ønsker Martina lykke til i fremtiden og i sin karriere, sier Trond Fidje, styreleder i Granngården AB.

Axèll forlot rollen som administrerende direktør i selskapet den 15. november. Eivind Torkildsen tar over som midlertidig sjef frem til en ny administrerende direktør er på plass. Han var tidligere direktør for detaljhandel hos Felleskjøpet, og får jobben med å tilpasse virksomheten i et tøft marked mens jakten på en ny leder i Granngården er på plass.

LES OGSÅ: Tar grep for å bedre lønnsomheten – permitterer 18 butikkansatte

Del artikkel: