Garasjetids lekende vekstreise: ”Vi vet så godt hvor vi skal”

Økte med 40 prosent i 2021.

I november 2019 ble nettbutikken Garasjetid etablert. Med et mål om å nå de som er litt over snittet glad i å ta vare på bilen sin, har netthandelsprofilene Hugo Rask-Jensen og Bjørn-Aage Bredal brukt de siste to årene på å bygge opp et selskap i rask vekst under unormale omstendigheter.

Faktisk kjenner ikke Garasjetid til en såkalt normalsituasjon, og pandemien har nok på flere måter bidratt til økt omsetning da de ellers så bilglade kundene blant annet har hatt mer tid til rådighet. Dette forteller gründerne under Ehandels besøk i netthandelsbyen Sandefjord i februar.

Annonse

Vi har jo kun eksistert under koronapandemien, så vi kjenner i utgangspunktet ikke til en normal situasjon, forteller gründeren Hugo Rask-Jensen til Ehandel.

Bredal sier seg enig og forteller at de merket en liten nedgang i salget da samfunnet åpnet smått opp igjen i fjor sommer. Den lille salgsnedgangen betyr dog ikke annet enn "kun stor vekst" fremfor "veldig stor vekst" for Garasjetid.

Vi har lagt opp til fortsatt økning de neste årene, etter at vi omsatte for rundt 48 millioner kroner i 2020. I 2021 hadde vi omtrent 40 prosent vekst, og vi føler vi har fått en god start på dette året også, sier Rask-Jensen.

Gründerne er likevel klare på at de ikke helt vet hvordan salget vil bli når deres sesong starter for fullt denne våren. Høye strøm- og bensinpriser i tillegg til lettede restriksjoner kan ha sine konsekvenser for salget.

Det er mange analyser man ikke får evaluert ordentlig før om noen år. Det vi ser nå er at mange har blitt tvunget til å handle på nett de siste to årene. Hvem vet om kundene vil gå tilbake til gamle vaner igjen nå, sier Bredal.

For det er ett spørsmål vi får et klarstemt nei på – og det er om Garasjetid har tenkt til å åpne butikk. Da vil det heller være mer relevant å se på mulighetene for bedre logistikkløsninger som kan bidra til større tilstedeværelse i for eksempel Nord-Norge og på Vestlandet, ifølge Rask-Jensen.

Eksperter på YouTube

Garasjetid startet med et mål om å nå forbrukere som allerede har en lidenskap for bil – og alt som følger med. Med tiden har målgruppen endret seg, og via Bredals smittende engasjement på videomateriale på tvers av sosiale medier, øker følgerskaren.

I dag har selskapet over 17 300 abonnenter på YouTube. I tillegg jobbes det hardt med produksjon av videoer til både Facebook og Instagram, hvor også de yngre forbrukerne oppholder seg.

Annonse

Å komme med en god idé og se at det virker, det gir et skikkelig kick. Av og til gjør man også noe helt enkelt, som senere viser seg å være en innertier. Det aller morsomste er å gjøre en god jobb og få gode tilbakemeldinger på det, sier Bredal.

Det er han som har hovedansvaret for markedsføring, og som stiller opp på de fleste videoene.

Dette med å være konsekvent, sette et mål og jobbe konsekvent med det, er viktig. Å ikke henge seg opp i det som kanskje ikke går så bra, men heller lære av det og fortsette jobben. Vi vet så godt hvor vi skal, og hva målet vårt er, så å være dønn konsekvent mot det målet, er det viktigste.

Videre kan han fortelle at på tvers av de sosiale kanalene er det definitivt de korte filmene som treffer best og gjerne får opptil ti ganger så mange visninger som de lengre filmene.

Også TikTok har i det siste blitt mer aktuelt. Det er her den nye målgruppen tilbringer tiden sin, nemlig 18-åringene som nylig har fått eller er i ferd med å få lappen. Nettopp her ligger det et ubenyttet potensial i kunder som nå må lære seg å vedlikeholde bilen på en god og enkel måte.

"Viktig å tørre"

I løpet av første driftsår lanserte Garasjetid egne merkevarer, men også en B2B-satsing kalt GT Grossist. Dette viste seg relativt kjapt å ikke være lønnsomt, i den forstand at det ble mye arbeid for lite gevinst.

Vi konkluderte veldig fort med at det ble et ekstra arbeidsledd for oss internt. Det trengte vi ikke, og vi viderefører derfor heller satsingen mot forhandlere via Garasjetid, sier Rask-Jensen.

På denne måten blir forhandlerne ivaretatt samtidig som de interne ressursene er bedre fordelt.

Det er jo slik når man utvikler en bedrift, det er viktig å tørre og å prøve – men det er også viktig å si stopp og innrømme om det blir for mye jobb, hvilket vi gjorde.

Det hele fortelles med et smil, og engasjementet til de to gründerne smitter lett. Gjennom hele samtalen påpekes det dessuten ofte hvor morsomt alt er.

Noe av det første jeg og Hugo snakket om i forkant av Garasjetid, var at om vi skulle gjøre dette – så skulle vi gjøre det fordi det er gøy. Og nettopp det oppsummerer de to siste årene best, det har vært utrolig gøy, avslutter Bredal.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!