Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Gigaløft for Klarna – som kutter tapene til 3,2 milliarder

Sebastian Siematkowski, adm. dir. i Klarna // Foto: Klarna
Vil fortsette å investere klokt, sier Klarna-gründeren.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Sist vi mottok økonomirapport fra Klarna var i fjor høst da betalingsgiganten la frem tallene for til sitt tredje kvartal – hvor man for første gang på fire år kunne vise til et etterlengtet overskudd.

I dag står Klarna klare med resultatene for helåret 2023, som de oppsummerer ved å si at man er ett steg nærmere lønnsomhet på årsbasis. I løpet av året ble det justerte driftsresultatet forbedret med hele 95 prosent.

2023 var et år som for Klarna var preget av å gjøre ting for første gang og nå nye mål. Transaksjonsvolumet vårt var nesten 1 billion kroner og vi så en forbedring i justert driftsresultat med 95 prosent.

Vi feiret både vår første måned og vårt første kvartal med lønnsomhet på fire år, og i USA leverte vi et bruttoresultat på 1,4 milliarder kroner, som drev hele virksomheten fremover, kommenterer administrerende direktør i Klarna, Sebastian Siematkowski.

Driftsresultatet for helåret lyder -3,2 milliarder kroner, mens det justerte driftsresultatet for helåret 2023 endte på -378 millioner svenske kroner. Nettoresultat endte på -2,5 milliarder, en forbedring på 76 prosent mot året før. Økningene skal skyldes kostnadseffjektiviseringer, blant annet innen salg og marked hvor selskapet kuttet kostnadene med 31 prosent i løpet av året.

ANNONSE

Størst i USA

De totale inntektene endte for Klarna i 2023 på 23,5 milliarder kroner, med en bruttofortjeneste på 11,7 milliarder svenske kroner. Dette er en økning på 60 prosent sammenlignet med 2022. USA er nå Klarnas største marked målt i omsetning, med et bruttoresultat på 1,4 milliarder, som nevnt ovenfor.

Ifølge Bloomberg kan vi dessuten forvente å se en børsnotering av Klarna i USA allerede i løpet av årets tredje kvartal. Siematkowski uttalte til det amerikanske mediekonsernet tidligere i år at dette ville skje "ganske snart".

LES OGSÅ: Klarna på vei til børs i USA – ganske snart

Tjente mer i november enn i hele 2015

I november peaket Klarna, med sin beste salgsmåned noensinne. I denne måneden nådde betalingsselskapet et transaksjonsvolum (GMV) på over 100 milliarder svenske kroner. Veksten skal likeledes ha økt gjennom året, og totalen for helåret viser et transaksjonsvolum på 981 milliarder svenske kroner.

November fulgte etter som vår mest suksessrike salgsmåned noensinne, med transaksjonsvolum på over 100 milliarder kroner, som overgikk totalen for hele 2015!

Mens vi fortsatte vår reise mot langsiktig lønnsomhet, tok vi en bevisst beslutning om å investere i vekst i løpet av den høyintensive shoppingsesongen i fjerde kvartal. Vi vil fortsette å investere klokt for vekst og fokusere på å være kostnadseffektive på vei mot årlig lønnsomhet, kommenterer Siematkowski.

Del artikkel: