Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Gjeldstyngede Vintagegitar.no ble 20 år – nå er de konkurs

Advokat Frank C. Aase er bostyrer i Vintagegitar.no's konkurs. // Foto: Simonsen Vogt Wiig/Vintagegitar.no
"Ikke tilstrekkelig inntjening til å dekke utestående gjeld".
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Vintagegitar.no er konkurs. Den anerkjente nettbutikken, som også har butikk i Calmeyers gate i Oslo, ble mandag 18. mars begjært konkurs.

Selskapet har drevet virksomheten siden 2004 med mål om å levere kvalitetsinstrumenter til musikere, samlere og gitarentusiaster.

Vintagegitar har spilt på flere strenger gjennom tidene, og i tillegg til salg av både eldre samleobjekter og nyere gitarer i butikk og nettbutikk har virksomheten drevet med reparasjon og justeringer av gitarer i sitt eget verksted.

Nå er imidlertid siste vers klimpret for Vintagegitar.

Oppnevnt bostyrer er Frank C. Aase ved advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig. Han forteller at de fremdeles er i en innledende fase hvor de jobber med å få oversikt over virksomheten og dens utfordringer.

Bakgrunnen for konkursen virker å være en utfordrende drifts- og markedssituasjon, redusert kjøpekraft i markedet grunnet høye priser og renter, i tillegg til at pandemien har gjort det økonomisk utfordrende for virksomheten.

Selv etter at det er gjennomført flere tiltak som kapitaltilførsler og flytting til rimeligere lokaler, har det ikke vært mulig for virksomheten å innfri forpliktelsene etter hvert som de forfalt. Det var rett og slett ikke tilstrekkelig med inntjening til å dekke opp det som er av utestående gjeld, forteller Aase til Netthandel.

Etter pandemien så virksomheten seg nødt til å flytte, fra travle Torggata og rundt hjørnet til Calmeyers gate. Da hadde Vintagegitar eid rom i Torggata i hele syv år, og på flyttefot innrømte eierne at pandemiårene ble svært tøffe.

De to siste årene har det vært knalltøft å drive en stor butikk, i det som normalt er en av hovedstadens travleste handlegater. Vi har alle tatt vår del av dugnaden ved å holde oss hjemme så mye vi kan, men for oss har dette dessverre betydd langt færre kunder i butikken, skrev eierne i et innlegg på nettsiden sin i januar, 2022.

ANNONSE

Må ut i dag

Akkurat nå legger bostyrer alt fokus på å tømme butikken.

Vi må være ute fra lokalene allerede i dag, så det haster litt og må skje ganske raskt, sier Aase.

Flere skal ha meldt sin interesse for å kjøpe både hele virksomheten, og deler av varelageret.

Vi startet arbeidet straks etter konkursåpning i går og utover kvelden, og jobber videre i dag for å se om vi kan finne en løsning. Klarer vi ikke selge virksomheten som helhet i dag, antar jeg at vi da selger varelager og driftstilbehør til de som har meldt interesse. Det viktigste for boet nå er å gjenvinne mest mulig penger til kreditorene.

"Klassisk high end gitarbutikk"

På Google har Vintagegitar 4,8 av 5 stjerner, og en rekke rosende anmeldelser er lagt igjen fra kunder fra hele landet. 

Fantastisk setup av gitar til en god pris. Fiksa alt og er en drøm å spille på. Disse gutta har peiling! Anbefales, skriver den ene anmelderen.

Også bostyrer Aase uttrykker at konkursen vil kunne føre til et hull i markedet.

Slik jeg har forstått det er dette en klassisk high end gitarbutikk, en anerkjent forretning drevet av fagmennesker og entusiaster. For mange vil det være synd å høre om konkursen, da det nok ikke finnes mange alternativer, sier Aase.

Del artikkel: