Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Google satser på video-trenden - lanserer app for nettbutikker

therese.karlsrud.haugen

Fremtidens videoshopping?

ANNONSE

En trend som blir stadig tydeligere innen netthandel er videoshopping. Nå hiver også søkegiganten Google seg på fenomenet med en helt ny app, som de tror kan bli fremtiden for denne typen shopping.

Det er Lax Poojary fra Googles forskningsavdeling Area 120 som har kommet på idéen. Dette etter å ha sett hvordan unge forbrukere kombinerer sosiale medier, Youtube og nettbutikk når de scroller på mobilen.

Nå har man derfor lansert Shoploop, som er en videoshopping-plattform hvor forbrukere kan utforske, evaluere og kjøpe produkter på ett sted. Videoene i Shoploop er korte snutter på under 90 sekunder, ikke så ulikt fra den populære appen TikTok.

Vi vil hjelpe folk å oppleve utseende og følelsen av produktene de kjøper, uten å trenge å besøke en fysisk butikk. Shoploop hjelper deg å få produktanmeldelser fra ekte mennesker som har kjennskap til produktene, skriver Poojary.

Fokuserer på nettbutikker

Når man finner et interessant produkt kan forbrukeren enten lagre det og kjøpe senere eller klikke seg rett inn på nettsiden og gjøre transaksjonen med det samme. Man kan også følge sine favoritter og dele videoer med venner.

Appen retter seg mot nettbutikker som vil vise frem sine produkter. I første omgang er den bare tilgjengelig i USA.

For øyeblikket, fokuserer vi på innholdsprodusenter, utgivere og nettbutikker innen skjønnhetsbransjen i kategorier som sminke, hudpleie, hår og negler. Vårt mål er å tilby dem en plattform hvor de kan anmelde og anbefale produkter samt hjelpe andre med å handle direkte fra videoene deres.

Del artikkel: