Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Gresvig kjøpes opp: ”Vil være den ledende faghandelskjeden i Norge”

Lars Kristian Lindberg, fortsetter som leder for Intersport.
therese.karlsrud.haugen

Gjelsten og Sunde tar over konkursboet.

ANNONSE

For noen uker tilbake ble sportsselskapet Gresvig begjært konkurs. Dette etter forsøk på å omstille virksomheten, ved å blant annet avvikle sportskjedene G-Sport og G-Max og omprofilere de til Intersport.

Nå har Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde AS inngått en avtale med konkursboet etter Gresvig om å erverve store deler av eiendelene i boet. Sammen har de et mål om å etablere en solid og konkurransedyktig aktør i sportsbransjen, og sikre arbeidsplasser og videre drift på kjedesentralen og i et stort antall butikker.

LES OGSÅ: Gresvig omprofilerer 80 butikker og lanserer pakkeskap

Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen. Gjennom samarbeidet med Olav Nils Sunde og hans selskap O.N. Sunde AS får vi nå muligheten til å skape en solid aktør med langsiktige og finansielt sterke eiere, som gjennom Sport 1 og Intersport vil være den ledende faghandelskjeden i Norge, sier Bjørn Rune Gjelsten, i en pressemelding.

Eiendelene som innebærer i oppkjøpet er egeneide butikker og franchiseavtaler, varelager på sentrallager og i butikker, kundefordringer og rettigheter til bruk av Intersportnavnet i Norge, samt andre immaterielle rettigheter. Samtidig skal mange medarbeidere i butikker og på kjedesentralen bli tilbudt videre ansettelsesforhold.

Krever godkjennelse fra Konkurransetilsynet

Gjelsten Holding AS er hovedaksjonær i Sport 1 Gruppen AS, som er kjedesentralen i Sport 1 kjeden med rundt 220 butikker over hele landet fordelt på konseptene Sport 1, Anton Sport og Löplabbet. Overdragelse av butikker, eiendeler og ansatte fra konkursboet forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

LES OGSÅ: Sportsbransjen sliten - flere butikker legges ned

Under forutsetning av positiv behandling vil Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde AS gjennom Sport Holding AS, eid med 50 prosent av hver av partene, kontrollere et kjedesystem med nærmere 350 fagbutikker og en omsetning til forbruker på ca. 5 milliarder kroner. De egeneide butikkene som overtas fra konkursboet, samt butikker med franchiseavtaler, vil fremover bli profilert som Intersport, mens Sport 1 butikkene vil driftes som tidligere.

Det er svært gledelig at vi nå har lykkes i å finne en løsning sammen med Gjelsten Holding, Sport 1 Gruppen og konkursboet som gjør oss i stand til å videreføre store deler av virksomheten i Gresvig. Beklageligvis er det ikke realistisk å videreføre samtlige butikker og funksjoner i den nye strukturen, men gjennom dette bidrar vi til å sikre at et stort antall av våre medarbeidere fortsatt har en jobb å gå til, sier Olav Nils Sunde i en kommentar.

Fortsetter som sjef

Ole-Henrik Skirstad vil være ansvarlig for Sport 1 kjeden mens tidligere leder av Gresvig, Lars Kristian Lindberg, vil være ansvarlig for Intersport-kjeden. Bostyrer Håvard Wiker fra Ro Sommernes advokatfirma er fornøyd med avtalen som er inngått.

Vi har arbeidet intensivt med å få oversikt over situasjonen og kartlegge muligheter for videre drift. Det ble tidlig klart at det ville bli vanskelig å unngå oppsigelser og avvikling av butikker, men denne løsningen er etter vår oppfatning det klart beste alternativet for både kreditorer, ansatte og andre involverte parter, sier Wiker.

Del artikkel: