Grønt lys for Vipps MobilePay: “Gir oss uendelige muligheter”

Vil bli en betydelig utfordrer i Europa.

Den 1.november vil den formelle sammenslåingen av Vipps og MobilePay starte. Dette er bestemt da EU-kommisjonen fredag godkjente fusjonen mellom de to selskapene.

Til sammen representerer Vipps og MobilePay de digitale lommebøkene til over 11 millioner forbrukere og 400 000 bedrifter. Nå melder de seg på i kampen om å lage de enkleste og mest brukervennlige løsningene i Europa.

Annonse

Vipps og MobilePay har begge revolusjonert måten folk i Norge, Danmark og Finland sender og mottar penger på. Sammen blir vi en betydelig utfordrer blant de største lommebøkene i Europa, sier Vipps-sjef Rune Garborg, før han fortsetter:

Nå melder vi oss på i kampen om å lage de enkleste og mest kundevennlige løsningene i Europa. Sammenlignet med de globale gigantene er vi fortsatt små, men vi opplever at både folk, bedrifter og myndigheter heier på en trygg og sterk aktør i Norden, sier Garborg.

Både Vipps og MobilePay vokser innen alle segmenter. Når fusjonen er gjennomført vil det nye konsernet ha over 650 ansatte på tvers av Finland, Danmark, Litauen og Norge.

Vi skal bygge ned de digitale barrierene mellom land her i nord. Når vi nå får slå oss sammen, er målet å forenkle betaling og handel i hele Norden. Det skal vi gjøre ved å tilby enkle betalingsløsninger på én, trygg digital plattform. Ambisjonen vår er å løse hverdagsknot overalt, og denne fusjonen gir oss uendelige muligheter for forenkling, sier Garborg.

Arbeidet med å starte én felles teknologiplattform skal settes i gang raskt. Begge lommebøkene vil i første omgang samles på Vipps sin digitale plattform, før Vipps MobilePay deretter skal investere i enda bedre og enklere løsninger.

Vipps-sjef Rune Garborg vil bli konsernsjef for det nye selskapet, og MobilePay-sjef Claus Bunkenborg vil tre inn i konsernledelsen som leder for ny vekst. DNB-sjef Kjerstin Bråthen vil være styreleder.

 

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!