Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hackere krever 600 millioner etter angrep - Coop Sverige holder fortsatt stengt

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Flere av Coops butikker i Sverige er fortsatt stengte.

ANNONSE

Flere Coop-butikker i Sverige må holde stengt etter et dataangrep som rammer flere hundre selskaper verden over. Kassasystemet til Coop Sverige har havarert, og hackergruppen som står bak angrepet krever over 600 millioner kroner i bitcoin. Dette melder E24.

Det var fredag kveld at havariet oppstod. Coop anbefaler samtlige butikker i Sverige å holde stengt, og uttaler på sine nettsider at de gjør alt de kan for å løse problemet så fort som mulig. Coop-butikker i Norge holder åpent som vanlig, da de ikke er rammet av angrepet ettersom de har en annen kasseleverandør.

Det er det amerikanske programvareselskapet Kaseya hvor hackergruppen har brutt seg inn, og deretter fått tilgang til flere hundre selskapers systemer. Coop Sverige er blant dem som benytter seg av Kaseya, mens Coop i Norge bruker EG Retails systemer.

I følge Kaseya skal rundt 40 av deres totalt 36.000 kunder ha blitt påvirket, og de antok at tjenestene ville være oppe å gå etter 24-48 timer. I Sverige har fortsatt flere av Coops butikker stengt, men noen har kunnet åpne igjen ettersom kundene kan benytte seg av betalingsløsningen Scan & Pay.

Del artikkel: