Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hagen og Varner investerer i hjemleveringsselskap

Orkla-topp og Marked.no-eier tror mataktørene på nett har undervurdert markedet
Stein Erik Hagen, eier av Canica og styreleder i Orkla.
therese.karlsrud.haugen

Kjøper seg opp i norske Porterbuddy.

ANNONSE

Kleskonsernet Varner, Stein Erik Hagens konsern Canica og tidligere Komplett Apotek som nå heter Farmasiet.no, går nå inn på eiersiden til teknologiselskapet Porterbuddy. Det opplyser DN, som anslår at de nye eierne vil bidra med 40 millioner kroner i frisk kapital til selskapet, som tilbyr en distribusjonsplattform for last mile med kunden i sentrum.

Det gjør at Porterbuddy verdsettes til 100-120 millioner kroner, og dermed får muligheten til å utvide konseptet til flere norske byer. Porterbuddy satser på hjemlevering samme dag, noe de anser som et fortrinn mot de store.

I dag er det Posten/Bring, PostNord og Schibsteds Helt hjem som dominerer logistikkmarkedet.

Det er viktig at lokale aktører kan svare på konkurransen fra utenlandske selskaper, sier Henrik Gerner-Mathisen, gründer av Porterbuddy, til DN.

LES OGSÅ: Ny kollirekord hos PostNord denne uken

I tillegg til kapital får Porterbuddy store pakkevolumer fra nettbutikkene til nye eierne.

Varner eier kleskjeder som Cubus, Dressman og Bikbok og har nylig avslørt at et nytt motekonsept er på vei. Canica eier på sin side Jernia og Kremmerhuset, og gikk tidligere i år inn et partnerskap med Verdane som er deleier i blant annet Farmasiet.

Privatbilen som største konkurrent

Porterbuddy satser også stort på bærekraft, og benytter elektriske kjøretøy og sykler når de leverer.

I dag er det vanlig å hente varene i post i butikk, så sånn sett kan du si at privatbilen er vår største konkurrent. Dette handler om adferdsendring på konsumentsiden. Vi skal gjøre hjemleveringen så grønn som mulig og bedre for miljøet enn om man handler selv med bil, sier Gerner-Mathisen.

Del artikkel: