Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Håkon Liland går av som daglig leder: Her er Morgenlevering.no's nye toppsjef

Simon Vestvik tar over som ny daglig leder i Morgenlevering AS. // Foto: Privat/Morgenlevering
Avtroppende sjef Håkon Liland ønsker den nye ledelsen alt godt for fremtiden.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Håkon Liland har holdt i roret siden han tok over som daglig leder i Morgenlevering høsten 2020. Nå skal imidlertid Liland og styret ha blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet.

Årsaken skal være at selskapet går inn i en ny fase, etter sterk vest under pandemien og i dag med en ledende posisjon på hjemlevering av frokoster og gaver.

Styret i Morgenlevering har, i samarbeid med daglig leder Håkon Liland, kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet, sier styreleder i Morgenlevering og daglig leder i morselskapet Schibsted Delivery, Hans Kristian Hallén-Hasaas, i en pressemelding.

Han forteller videre at Lilands bidrag i en periode som har vært preget av betydelig volumvekst, har vært uvurderlig.

Etter den innledende suksessen har selskapet møtt noen utfordringer på grunn av redusert kjøpekraft hos forbrukerne. Nå går selskapet inn i en ny fase, og vi har i fellesskap kommet fram til at det er hensiktsmessig å avslutte arbeidsforholdet. Dette valget er et resultat av gjensidig respekt og et felles ønske om å sikre fremgang. Vi ønsker ham lykke til videre, sier Hallén-Hasaas.

ANNONSE

Skal skape "morgenmagi"

Klar for å ta over stafettpinnen står Simon Vestvik, nåværende daglig leder i Emerge Consulting tidligere forretningssjef i Orkla Foods Norge.

Han har dessuten vært involvert i både Morgenlevering og Schibsted som konsulent gjennom flere år.

Jeg ser virkelig frem til denne muligheten. Morgenlevering har et enormt potensial, med et unikt leveringsnettverk, en spesiell posisjon i markedet og produkter som er etterspurte. Jeg er klar til å ta fatt på utfordringen med å videreutvikle selskapet og bygge videre på det solide fundamentet Håkon har lagt, kommenterer Vestvik.

Nøyaktig når Vestvik overtar rollen som daglig leder i Morgenlevering, fremgår ikke. Han uttaler dog at man skal bygge videre på og styrke posisjonen til Morgenlevering i tiden som kommer.

Med et sterkt team rundt meg er jeg overbevist om at vi skal klare å skape morgenmagi i tiden fremover, sier Vestvik.

"Til nye høyder"

Avtroppende leder i Morgenlevering, Håkon Liland, er like overbevist som Vestvik og styret om at dette var den rette avgjørelsen.

Jeg er enig med styret i at tiden er inne for å overlate stafettpinnen til den neste lederen. Livet bringer stadig nye muligheter, og jeg ser frem til å utforske andre veier.

Likevel, jeg er svært stolt av hva vi har fått til i fellesskap. Jeg er overbevist om at det solide teamet vi har bygget, vil bringe Morgenlevering til nye høyder. Jeg ønsker den nye ledelsen og resten av teamet alt godt for fremtiden, sier Liland.

Morgenlevering så en liten nedgang i omsetningen i 2022, etter sterk vekst under pandemiårene. Omsetningen endte i 2022 på 248,6 millioner kroner, sammenlignet med 341,7 millioner kroner i 2021. Årsresultatet falt dessuten fra 16,7 millioner i 2021 til -7 millioner kroner i 2022.

Del artikkel: