Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Anken avslås - Jollyroom får bot på 3 millioner

Jollyroom og Ole Sauar fortsetter veksten - utvider lagerkapasiteten
Ole Sauar, daglig leder i Jollyroom.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Dømmes for brudd på forbudet mot villedende reklame.

ANNONSE

Jollyroom får millionbot av svenske myndigheter. Selskapet ble i 2019 dømt til å betale 3 millioner svenske kroner etter å ha brutt et midlertidig forbud fra 2018. Dette valgte Jollyroom å anke. Nå har patent- og markedsdomstolen avslått denne anken, og selskapet må dermed betale millionboten.

Boten er grunnet i at Jollyroom har kommet med uttalelser som "Alt skal bort", "Utgående sortiment" og "Gjelder så langt lageret rekker" - uten å kunne vise til ordinære priser for varene.

LES OGSÅ: Millionbøter til Jollyrom

Det viste seg at varene ikke har hatt noen vesentlig lavere pris enn den ordinære prisen. Jollyroom skal ha avvist at salget ikke var "stort nok til å oppfylle kriteriene i salgsmarkedsføringsloven", og mener det er vanskelig å vite hvor stor en prisreduksjon må være for å bli ansett som betydelig lavere.

Selskapet henviser til prishistorikken fra Prisjakt.se som bevis, men i følge svenske Patent- og markedsdomstolen er det ikke mulig å fastsette ordinære priser for varene på det aktuelle tidspunktet med informasjonen fra prishistorikken. De har dermed fastsatt at det ikke er mulighet for å justere boten på 3 millioner.

OPPDATERING: I den tidligere versjonen av artikkelen stod det at Jollyroom var blitt dømt på ny til å betale ytterligere 3 millioner kroner i bøter. Dette er ikke riktig. Det korrekte er at selskapets anke mot dommen i 2019 er blitt nektet av den svenske Patent- og markedsdomstolen.

Del artikkel: