Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Har gjort ull til gull - nå selger de selskapet for 50 millioner

De tre gründerne Hedda Rivelsrud (t.v), Annette Steen Lien og Siri Sørflaten.
Foto: Brian Cliff Olguin
therese.karlsrud.haugen

Selges til konkurrent.

ANNONSE

For åtte år siden startet de tre gründerne Siri Sørflaten, Annette Steen Lien og Hedda Rivelsrud selskapet Woolland, som har blitt til populært ulltøy blant kalde nordmenn.

Nå selger de selskapet til konkurrenten Dale of Norway, men blir med på eiersiden og fortsetter å jobbe i selskapet. Det opplyser DN, som erfarer en kjøpesum på rundt 50 millioner kroner.

LES OGSÅ: WoolLand.no: Ull til både hverdag og fest

Nettsiden brøt sammen

I 2011 tok de tre småbarnsmødrene i første omgang sikte på å lage funksjonelt og fint ulltøy til barn, men sortimentet ble raskt utvidet til klær for voksne også. Selskapet har vært opptatt av å tilby en gunstig pris, og løsningen ble produksjon i Kina med direkte salg til kundene via nettbutikk og egne konseptbutikker på Lilleaker og på Sandvika Storsenter.

Kort tid etter at selskapet hadde mottatt sine første kolleksjon fra Kina kontaktet de pressen og var med på God Morgen Norge. Etter dette ble Wolland nedringt og nettsiden brøt sammen. Da forstod gründer-trioen at de hadde gjort noe riktig. I 2019 omsetter selskapet for 45 millioner kroner.

"Drøm om å ta Wolland utenfor Norge"

Det er i dag Anette Knudtzon som er daglig leder i Woolland, og som nå også blir toppsjef i både Woolland og den nesten 150 år gamle ull- og strikkeprodusenten Dale fra 1879, i følge DN.

Dette salget var litt tidligere enn vi hadde planlagt, men når det var en så bra match så må vi bare ta sjansen. Vi har alltid hatt en drøm om å ta Woolland utenfor Norge, sier Knudtzon til avisen.

Dale er eid av det svensk-norske oppkjøpsfondet Altor. Både Dale- og Woolland-merkevarene vil i følge Knudtzon bestå.

Merkevarene består, men vi må hente ut synergier på kompetanse og distribusjon. Vi har mye å lære av Dale og de har forhåpentligvis noe å lære av oss, legger hun til.

Del artikkel: