Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hasteflytter etter ekstrem vekst: ”Norges netthandelsmekka”

Daglig leder Per William Frøisland og Frederik Guttormsen, markedssjef i Netthandelsgruppen.
therese.karlsrud.haugen

"På ingen måte tilfeldig"

 

ANNONSE

Netthandelgruppen, som blant annet driver nettbutikker om Tights.no og Comfyballs.no, har valgt Vestby som sitt nye tilholdssted. Snart tror de flere vil følge etter.

Grunnet ekstremt stor pågang de siste månedene hasteflytter de nå til sitt nye lager, som skal lette på kapasitetsutfodringene. I 2020 ble omsetningen mer enn doblet.

LES OGSÅ: Salgsboom for Netthandelsgruppem: "Ikke nok fysisk plass"

Vestby har den rette miksen av egenskaper som er viktige for oss. Logistikken er hjertet av det vi driver med og valget av Vestby er på ingen måte tilfeldig, forteller Per William Frøisland, daglig leder i Netthandelsgruppen, og legger til,

I halvannet år har vi lett etter den rette lokasjonen. Vestby har imponert oss og begynner virkelig å ta form som Norges E-handels mekka. Det vil skje store ting her i tiden fremover, i følge Frøisland.

Netthandelsgruppen tror det må være norgeshistoriens største og raskeste flytt av lager, som i følge Frøisland gikk på to dagers nedetid. Nå er de i siste fase av flyttingen og straks klare for åpning.

Å flytte lager er noe av det mest krevende en nettbutikk kan foreta seg. Det er femte gang vi blir tvunget til å oppgradere, men aldri i den skalaen vi er i ferd med å gjøre nå. Vi har over 3000 paller på vei inn på drøyt 5000 kvm allerede, avslører Frøisland.

Det er gode grunner for at de ikke har tatt seg tiden de ønsker med flyttingen. Totalt er 2,5 millioner produkter med på flyttelasset.

Uten et operativt lager får en nettbutikk full driftsstans og det er mye som kan gå galt. Vi er avhengig av å gi kundene våre minst mulig belastning ved flytt av lager, så hastigheten er avgjørende her, sier Frøisland.

LES OGSÅ: Slik ble de Norges største netthandelsby: "Janteloven står ikke like sterkt her"

Har firedoblet bemanningen

Netthandelsgruppen skal ha jobbet dag og natt for å foreta flyttingen, selv om det både har vært kostbart og tidkrevende å holde kundetilfredsheten oppe.

Det er flere tusen hyllemeter og lokasjoner som skal bygges og preppes. Det er blitt gjort ekstremt mange simuleringer både for å dekke dagens behov og fremtidens vekst. Det handler om alle de små detaljene, sier Frederik Guttormsen, markedssjef i Netthandelsgruppen.

Fra de planla flytt av lageret for halvannet år siden har bemanningen økt med 300 prosent. 

Den eneste måten vi har klart å håndtere pågangen med eksisterende lager har vært massiv rekruttering, døgnkontinuerlig vakter og inntil 1000 paller i måneden fra eksternt lager. Det har vært alle mann til pumpene for å si det mildt, forteller Guttormsen.

Underveis har man brukt et ekstra lager, og oppfordret kunder til å dele opp store bestillinger i flere ordre.

Denne forflytningen har vært ekstremt belastende for hele organisasjonen og dessverre har vi ikke alltid klart å begeistre kundene våre de siste månedene med rask leveringstid, innrømmer Guttormsen.

"Norges raskeste levering"

Guttormsen mener de står i takknemlighetsgjeld for forståelsen og lojaliteten kundene har vist. 

Vi er utrolig heldige som har en så fin og god kundemasse. De har virkelig stått rygg mot rygg med oss i denne prosessen, understreker han.

Selskapet lover at det blir tatt grep om tilbakemeldinger de har fått under den hektiske perioden, med både oppbemanning på kunderservice og eget kundeombud.

Vi gleder oss til å bli en del av satsningen i Vestby. Det blir en gamechanger for oss å komme hit. Det gir oss muligheten til å gi kundene våre enda større bredde, bedre priser og Norges raskeste levering, avslutter daglig leder Per William Frøisland.

LES OGSÅ: Black Week tilsvarte et halvt år med salg: "Trykket har vært enormt"

Del artikkel: