Helthjem firedobler kapasiteten etter rekordvekst

Vil håndtere 15 000 pakker per peak-time.

Etter flere år med sterk vekst skal Helthjem ut av hovedterminalen på Vestby og inn i flunkende ny terminal i løpet av neste år. Nå investerer distribusjonsselskapet i et nytt sorteringsanlegg som skal firedoble kapasiteten.

Det nye anlegget skal kunne håndtere 15 000 pakker i timen, 250 000 pakker i døgnet – totalt opptil 50 millioner pakker i året. Investeringen bunner i en tro på at netthandel og sirkulær handel vil fortsette å vokse.

Annonse

Med det nye sorteringsanlegget sikrer vi at vi klarer å sortere lynhurtig og vi kan tilby levering til over 50 prosent av Norges befolkning innen 12 timer etter at pakkene er mottatt på terminalen vår i Vestby, sier Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem Netthandel.

LES OGSÅ: Helthjem skal klare 40 millioner pakker årlig – flytter til ny terminal 

Det er Beumer Group som skal levere Helthjems nye sorteringsanlegg. Rask levering er ifølge Angen en av de viktigste grunnene til at stadig flere nettbutikker velger Helthjem.

Vi tror på vekst fra nettbutikker, men vi tror på enda kraftigere vekst gjennom sirkulærhandel. Her tilbyr vi markedets smidigste frakt hvor forbruker kan sende hjemmefra fra dør til dør ved å kun skrive på en håndskrevet kode, noe som gjør at dobbelt så mange sier de har handlet brukt, sier Angen før han uttaler videre:

Vi har satt tydelige og ambisiøse vekstmål innen dette feltet og her trenger vi økt automatisering for å klare disse målene - noe det nye sorteringsanlegget også støtter, sier Angen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!