Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Schibsted Distribusjon rundet halvannen milliard: ”Enorm vekst”

Cathrine Laksfoss, administrerende direktør i Schibsted Distribusjon.
therese.karlsrud.haugen

"Skillet har aldri vært større"

ANNONSE

Schibsteds distribusjonsgruppe, som står for mediedistribusjon og er majoritetseier i Helthjem og Morgenlevering, endte fjoråret med over halvannen milliard i omsetning.

Under årets fjerde kvartal omsatte de for totalt 484 millioner kroner, opp fra 355 millioner i samme periode 2019. Totalt omsatte selskapet for 1,6 milliarder kroner i 2020, som er en økning på 26 prosent fra 1,2 milliarder året før. Brutto driftsresultat (EBITDA) kom på 44 millioner kroner, opp fra 39 millioner i 2019.

Det har vært et spesielt år, som har satt en ny standard for levering i Norge. Vi har opplevd enorm vekst på relativt kort tid, men vi har håndtert det godt og vokst sammen med kundene våre. Stort fokus på enkel og fleksibel levering helt hjem har vært nøkkelen, sier administrerende direktør Cathrine Laksfoss.

Leverte ni millioner pakker

Det Schibsted-, Amedia-, og Polaris-eide distribusjonsnettverket Helthjem er blant flaggskipene i gruppen, og det har vært et hektisk år med en enorm vekst. Totalt leverte Helthjem nesten ni millioner pakker i fjor, og signerte blant annet store aktører som Europris, Farmasiet og Varner Gruppen, som innebærer blant annet Dressmann og Cubus.

Helthjem har siden oppstarten hatt fokus på å gi kundene den beste leveringen i Norge - før frokost, til hele Norge - både i hverdager og helg. Dette har fungert svært godt i 2020, og ny undersøkelse vi har gjennomført viser at hele 85 prosent av netthandlerne nå foretrekker hjemlevering foran butikkutlevering. Skillet har aldri vært større, sier daglig leder i Helthjem Netthandel, Anders Lunde Angen.

Helthjem tilbyr hjemlevering både fra nettbutikker og mellom privatpersoner, som er produktet med størst vekst - på over 224 prosent fra 2019.

Vi ser at flere ønsker å sende pakker raskt og enkelt til hverandre, og at mange av handlene kommer fra større markedsplasser som Tise og FINN. Vi ønsker å være en tilrettelegger for gjenbruk gjennom våre tjenester, og når 50 prosent av kundene våre sier at de handler mer brukt som følge en smidig fraktløsning, så viser det at vi gjør en forskjell, sier Angen.

Morgenlevering doblet antallet kunder

Hjemlevering av matprodukter har også tatt av i 2020. Morgenlevering, som leverer frokost og bakst gjennom distribusjonsnettverket til Helthjem, har hatt over 2.8 millioner leveranser i løpet av året, noe som er en vekst på 81 prosent fra 2019. Selskapet har også i løpet av fjoråret fått over 400.000 registrerte kunder, som er nær en dobling fra året før.

Morgenlevering har for mange blitt en måte å glede seg selv eller andre på. Det synes vi er veldig fint. Nå skal vi fortsette transformasjonen innen matleveranser og gjøre hele opplevelsen enda enklere og smidigere for kundene våre. Det er viktig for å lykkes og vi gleder oss til reisen videre, sier Håkon Liland, daglig leder i Morgenlevering.

Del artikkel: