Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Helthjem satser med Wolt – skal levere bruktvarer på halvtimen

Daglig leder i Helthjem, Anders Lunde Angen, og daglig leder i Wolt, Elisabeth Stenersen.
Foto: Helthjem/Wolt
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Lanserer ekspresslevering mellom privatpersoner.

ANNONSE

De to hjemleveringsselskapene Helthjem og Wolt går sammen om å levere bruktvarer fra FINN og Tise. Etter et omsetningstall på 15 prosent første kvartal i år, vil det Schibsted-eide selskapet Helthjem snu om på trenden med synkende netthandel og øke kjøp og salg av bruktvarer fremover. Dette melder E24.

Under pandemien hadde vi en historisk høy andel netthandel i Norge, den hadde falt med 12 prosent ved utgangen av april, sier Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem, til E24 før han uttaler videre:

Vi er opptatt av å være innovative for å være mer attraktive blant kundene våre, så dette er en av flere ting vi nå jobber med.

Den nye duoen skal nå altså levere varer fra FINN og Tise innen 30 minutter, til beboere i Stor-Oslo som er deres første satsingsområde.

Vi når hele Norge over natten. Vi har imidlertid ikke et rigg for å levere superraskt, men det har Wolt. Vi kunne gjort dette selv, men de gjør dette hver dag allerede. Å bruke eksisterende kapasitet i distribusjonsnettet i Norge er rasjonelt både økonomisk og i et miljøperspektiv, sier Angen.

LES OGSÅ: Helthjem leverer «all time high» – ”et attraktivt marked”

"Unikt i det norske markedet"

Wolt, som på slutten av fjoråret ble kjøpt av den amerikanske matleveringsgiganten DoorDash, forteller at Norge er deres første marked ut i en slik satsing.

Norge er først ut av 23 Wolt-land med en leveringsløsning mellom privatpersoner. Så vidt vi vet er dette unikt i det norske markedet, sier Elisabeth Stenersen, daglig leder i Wolt Norge, til E24.

Garantien om levering innen 30 minutter skal gjelde de kundene som kjøper en bruksvare innenfor en radius på 8 kilometer. Kundene kan følge kjøpt vare i Wolts systemer og ekspressleveringen vil koste 99 kroner i første omgang.

Prisen vil muligens bli justert basert på betalingsvilje og de faktiske kostnadene det innebærer å levere tjenesten, forteller Angen.

LES OGSÅ: Wolt solgt til amerikansk gigant for 69 milliarder

LES OGSÅ: Hjemleveringens svar på Netflix – Wolt lanserer abonnement

Del artikkel: