Helthjem skal klare 40 millioner pakker årlig – flytter til ny terminal

Et viktig steg mot det store målet.

I dag kunne Helthjem dele nyheten om at de i løpet av 2023 vil flytte til en ny, miljøvennlig terminal på over 30 000 kvadratmeter i Vestby Næringspark. Med dette står aktøren klar for å sende 40 millioner pakker årlig.

Med den sterke veksten i antall netthandelspakker de siste årene rigges selskapet for å kunne ta en betydelig større markedsandel. Selskapet står i dag bak 13 millioner pakkesendinger i året, hvilket gir en markedsandel på 15 prosent.

Annonse

Etter en vanvittig vekst, er det nå besluttet at vi flytter inn i over 30.000 kvadratmeter på Vestby som kan håndtere 40 millioner pakker årlig, altså tre ganger dagens volum. Den nye storstua i hjerte av Logistikk-Norge blir en viktig brikke mot målet vårt om en betydelig større markedsandel, sier daglig leder i Helthjem Netthandel, Anders Lunde Angen, i en pressemelding.

Fra den nye terminalen skal Helthjem kunne levere til halve Norge før frokost – dagen etter bestilling av en vare på nettet, opplyser Angen.

"Naturlig investering"

Den nye terminalen skal stå klar sommeren 2023. Med solcelleanlegg på taket og fasaden får bygget miljøsertifiseringen BREEM, landets fremste miljøsertifiseringssystem. Nettopp bærekraft står sterkt i fokus rundt terminalen som også skal huse flere logistikkselskaper eid av medieselskapene Schibsted og Polaris.

Vi er nå i gang med å løfte satsingen vår innen bærekraft, og da blir det helt naturlig for oss å gjøre denne investeringen når vi flytter til ny terminal. Vi har ambisiøse miljømål og ser hele tiden på hvordan vi kan løfte oss på dette feltet, sier Angen, og fortsetter:

Vi kan nå jobbe mer effektivt enn noen gang og det gir flere gevinster for oss. For eksempel betyr samlokaliseringen av selskapene at vi kan kutte bort et stort antall lastebiler hver eneste dag i produksjonen, som senker CO2-utslippene våre.

Også Schibsted Trykk og Schibsted Distribusjon vil få plass under terminalen. Det er NREP Logicenters som har signert leieavtalen med Schibsted Norge.

Helthjem er et av Norges raskest voksende logistikkselskaper og vi er veldig stolte av å få tilliten her fra Schibsted, sier Commercial Manager i NREP Logicenters, Ruben Krantz.

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!