Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Henter 25 millioner til digitale nøkler: ”Vil hjelpe netthandel med å løse last mile”

Unloc
therese.karlsrud.haugen

Investorer ville kjøpe aksjer for 100 millioner kroner. 

 

ANNONSE

Norske Unloc, som satser på digitale nøkler, har allerede store selskaper som Obos og Shibsted på kundelisten. Nå går de begge inn på eiersiden etter at start-upen har gjennomført en emisjon på 25 millioner kroner.

Unloc er en app, som skal gjøre det like enkelt å dele en nøkkel som å sende en tekstmelding. På denne måten kan brukeren slippe inn blomsterbudet, låse opp for en som har glemt nøkkel eller få levert pakker innenfor døren uten at man er hjemme. Slik tar selskapet sikte på å løse last mile-utfordringen for netthandlere.

Last mile er ekstremt vanskelig å løse. Vi vet allerede at en av de viktigste årsakene til at folk handler på nett er for å få fleksibilitet som sparer tid. Man forventer frihet til å kunne velge flere varianter av hjemlevering, selv om man ikke selv er hjemme. Unloc sin oppgave er å hjelpe netthandel med å løse last mile. Derfor sørger vi for "last inch" — at man enkelt og trygt kan dele midlertidige nøkler til bolig, oppgang, lagerrom, eller annet. Da åpnes det en helt ny mulighet for å sømløst kunne levere og returnere varer, sier gründer Kris Riise, til Ehandel.

Start-upens egne undersøkelser viser at 17 prosent av norske boliger nå har en elektronisk lås.

For øvrig ser vi ukentlig en kraftig økning i antall Unloc-brukere. Årsaken er nok at flere store selskaper som OBOS tilbyr digitale nøkler for sine kunder og beboere, at det da gjøres både lett tilgjengelig og anvendelig.

Fikk tilbud om 100 millioner

Under Unlocs tredje emisjonsrunde har det ikke stått på interessen, og investorer har vært villige til å gi langt mer enn 25 millioner for å bli en del av det raskt voksende nøkkelselskapet. Under Unlocs andre emisjon i fjor, hentet selskapet inn 6,9 millioner kroner, overtegnet på tre timer.

Vi rakk såvidt å annonsere at vi skulle hente kapital før vi ble nedringt av investorer som ville kjøpe aksjer for svimlende 100 millioner kroner! Det var helt absurd! Vi forstår at vi er inne på noe virkelig stort og meningsfylt når vi ikke behøver å be investorer om penger. Vi er veldig ydmyke for situasjonen samtidig som det bekrefter at vi gjør noe riktig. I denne omgang aksepterte vi 25 millioner kroner, sier Riise.

I tillegg til OBOS og Shibsted får Unloc også inn den internasjonale investoren Axel Johnson på eiersiden gjennom investeringsselskapet Novax. Han har Sveriges ledende dagligvareselskap Axfoods, elektronikkgiganten Dustin og sikkerhetsleverandøren RCO i porteføljen.

De har en dyp innsikt i netthandel, hjemlevering, trygghet og sikkerhet, og de forstår at digitale nøkler kan bidra til å radikalt effektivisere mobilitet i hele verden.

Satser på "stayere"

Selskapet har et ønske om å holde seg edruelige, og meddeler at de heller vil overraske positivt med både verdsettelse og verdiskapning i fremtidige runder enn å takke ja til ytterligere tilbud over 25 millioner.

Vi hentet totalt 25 millioner kroner nå, selv om investorene ønsket å kjøpe aksjer for mer enn 100 millioner kroner til sammen. For at teamet skal beholde en fornuftig eierandel inn mot neste kapitalutvidelse ønsket vi ikke å hente mer enn maks 25 millioner til angitt verdsettelse (120 millioner kroner før runden), sier Riise.

Unloc meddeler at de har valgt å satse på investorer med riktig nettverk og kompetanse, som også har et langsiktig perspektiv på samarbeidet. Med dette håper de å åpne enorme ekspansjonsmuligheter.

Investorene våre forstår at potensialet er enormt, men at denne industrien ikke blir bygd på et blunk. De tenker langsiktig — gjerne 10, 20 og 30 år fremover. Med sånne stayere på laget kan vi skape noe virkelig verdifullt som skalerer over hele kloden.

Del artikkel: