Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Hentet over 200 millioner kroner – nå trer NA-KD-gründeren av

Jarno Vanhatapio, gründeren av Na-kd.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Gründeren vil følge selskapet som en av de største aksjonærene.

ANNONSE

Nettbutikken Na-kd har lukket en finansieringsrunde på 20 millioner euro, altså rundt 225 millioner kroner. Det meddeler selskapet i dag. Runden er en del av omstillingen mot lønnsomhet og ble ledet av franske Quadrille i tillegg til alle større aksjeeiere.

Kapitalinnhentingen er nok en milepæl nådd i vår vellykkede transformasjon av selskapet og naturligvis en styrkeerklæring i dagens markedssituasjon. Siden august i fjor har vi vært lønnsomme i vår "core business" på nett, og siden årsskiftet også i vår B2B-virksomhet. Vi er fortsatt positive til at vi vil nå lønnsomhet på helårsbasis i år, sier Oscar von Konow, administrerende direktør hos Na-kd.

I januar 2022 fortalte gründeren Jarno Vanhatapio at han var klar for å gi stafettpinnen som Na-kd-sjef videre, men at han ville bli sittende i styret. Nå står det klart at han også vil forlate styret. Som gründer og administrerende direktør ble han synonym med sitt skaperverk, men nå mener han altså at tiden for å gå var riktig – både for han og for selskapet.

Ledelsen, som har vært med meg fra starten av, har bevist at de kan lede virksomheten mot lønnsomhet slik vi har planlagt, og de har en sterk visjon fremover. Jeg er stolt over at min grunnoppskrift om hva Na-kd er og står for, er dypt forankret i selskapets DNA. Na-kd har aldri hatt sterkere produktsortiment, kundetilbud og nøkkeltall enn nå, og jeg er naturligvis med og investerer i denne runden. Jeg har i en stund nå bodd utenlands og jeg vil følge selskapet som en av de største aksjonærene, sier Vanhatapio.

Na-kd har mistet flere store navn på relativt kort tid og nå velger altså selskapets og en av e-handelsbransjens større profiler, å hoppe av.

Vi takker Jarno for hans harde arbeid med Na-kd opp gjennom årene. Styret og hovedeierne er veldig fornøyde med omstillingsarbeidet som Oscar og hans team har implementert for å nå en lønnsom vekst. Na-kd har en unik posisjon på markedet og et sterkt kundetilbud, sier styreleder i Na-kd, Jan Löning.

Del artikkel: