Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Her ble det handlet mest på nett i 2020

therese.karlsrud.haugen

"Har vokst nærmest ustanselig"

 

 

ANNONSE

I følge Klarnas salgsstatistikk beholder Troms og Finmark førsteplassen som fylket i Norge hvor det per innbygger har blitt handlet mest på nett i løpet av 2020. Oslo er imidlertid fylket hvor veksten i netthandelen har vært klart størst, hvilket gir dem en andreplass.

Troms og Finnmark, men også Nordland har over tid vært fylkene som har handlet mest på nett gjennom våre betalingsløsninger. Dette skyldes dels at butikkutvalget i flere av de små kommunene er mindre og avstandene er større, sier markedsdirektør i Klarna Norge Thomas Elvestad, i en pressemelding.

Mens netthandelen i Troms og Finnmark var 14 prosent høyere enn landsgjennomsnittet i 2020, følger Oslo like etter. Der handlet i gjennomsnitt hver innbygger for 13 prosent mer på nett enn landsgjennomsnittet.

Netthandelen i Oslo har vokst med rakettfart det siste året, hele 25 prosent mer enn landsgjennomsnittet i 2020.

Vi har helt siden de første koronatiltakene ble innført sett at netthandelen blant innbyggerne i Oslo har vokst kraftig. Det skyldes nok tiltakene, som har medført at flere velger netthandel fremfor fysiske butikker, men også en generell underliggende vekst som har vært i Oslo de siste to årene.

Det er Rogland og Agder som har handlet minst på nett i 2020.  I Agder handlet de 21 prosent mindre på nett i fjor enn gjennomsnittet per innbygger på landsbasis.

Vekstvinnerne

De første to ukene i 2021 tyder på at den kraftige veksten i Oslo-regionen heller ikke vil stoppe med det første. Blant kategoriene som har vokst mest her under denne perioden, sammenlignet med samme periode i fjor, er mat og drikke, sport og fritid og erotiske artikler.

Spesielt bemerkelsesverdig er den fortsatt kraftige veksten i sport og fritidssegmentet av netthandelen. Dette har vokst nærmest ustanselig siden våren 2020. Det at det fortsatt vokser i Oslo er et klart tegn på at også 2021 vil bety høyt salg for mange i netthandelen. Også kategoriene erotikk og mat og drikke vokser kraftig, sier Klarnas markedsdirektør.

Det er kvinner og aldersgruppen 26-45 år, som står for størstedelen av nettomsetningen.

Del artikkel: