Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Her er alt du bør vite om Klarnas oppkjøp av Pricerunner

David Fock fra Klarna med Pricerunners nye administrerende direktør, Mikael Lindahl.
Foto: Klarna/Predrag Selimanovic
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Derfor kjøper Klarna opp Pricerunner.

ANNONSE

Tirsdagens store nyhet i netthandelsbransjen var at Klarna kjøpte opp den svenske prissammenligningstjenesten Pricerunner for den nette sum av 9 milliarder svenske kroner. 

Hva er så Klarnas planer med oppkjøpet? Er de på vei til å bli en markedsplass? Og hvordan vil integrasjonen av Pricerunner fungere? Her kommer de viktigste punktene fra gårsdagens nyhetsbombe.

Fra Klarnas kommunikasjonssjef, produktsjef samt den administrerende direktøren får vi altså et enstemmig nei. Betalingsgiganten skal ikke bli en markedsplass. Klarna uttaler at oppkjøpet vil styrke kundeopplevelsen for brukerne og drive trafikk med handlelystne forbrukere til de tilknyttede forhandlerne. 

Hos Klarna strever vi hele tiden etter å gjøre bank- og betalingsopplevelsen så god som mulig. Vi gir forbrukerne muligheten til å både oppdage produkter og betale på en måte som passer dem. Oppkjøpet vil styrke våre bank-, kort- og betalingstjenester og støtte et konkurransekraftig globalt landskap, sier David Fock, produktsjef i Klarna, i en pressemelding. 

Han uttaler dessuten at dette befester ytterligere at Klarna ikke blir en markedsplass, men heller et alternativ til Google, Facebook og Amazon.

Pricerunners team er en dyktig og lidenskapelig gjeng, som passer oss perfekt. Vi er spente på å se hva vi kan få til sammen, sier Fock. 

Klarnas administrerende direktør, Sebastian Siemiatkowski, uttalte i et intervju med Ehandel i september i år at Klarna ikke er i ferd med å bygge en markedsplass - for å bli et slags motsvar til Amazon. 

Nå gjenstår det dog å se hvordan selskapet vil integrere Pricerunner - som delvis er en slags markedsplass. Klart er det uansett  at Pricerunner skal integreres i Klarnas app, og der ha tilsvarende funksjon som den har i dag. 

Verdifull database

Ehandel har vært i kontakt med Klarna og fått en samlet kommentar, sendt av deres kommunikasjonssjef, Johan Gustafsson. 

I hans e-post får vi presentert “ytterligere bakgrunnsinformasjon” hvor det blant annet fremgår at Klarnas shopping-, betaling- og bankopplevelser som i dag tilbys deres 90 millioner forbrukere, skal forsterkes ytterligere. 

Betalingsgiganten peker blant annet på Pricerunners plattform og database som en stor fordel, med det antallet produktanmeldelser og ikke minst prissammenligninger, som Pricerunner blir å tilføre Klarnas app.

Pricerunner har en database med millioner av produkter og smarte filtreringsfunksjoner. Dette gjør det enda tydeligere at Klarna ikke er på vei til å bli en markedsplass, men snarere et enda mer konkurransekraftig alternativ for netthandlere sammenlignet med Amazon, Facebook og Google, fremgår det av informasjonen i e-posten, med tillegget: 

Klarnas over 250.000 forhandlere vil få fordelen av enda bedre innsikt, økt trafikk fra forbrukere som befinner seg på rett plass i kjøpsreisen, og dessuten flere markedsføringsalternativer.  

Storåkers forlater Pricerunner

Niklas Storåkers har vært administrerende direktør i Pricerunner siden 2016. I forbindelse med oppkjøpet forlater han denne stillingen, og nåværende Head of Growth, Mikael Lindahl, tar over. 

Det arbeidet vi har hengitt oss til de siste årene har tatt selskapet til et perfekt utgangspunkt for kraftig tilvekst. Nå er det på tide å gire opp og guide resten av verdens forbrukere til de rette produktene og virkelig gode tilbud. Behovet er globalt og våre ambisjoner er store, sier Lindahl, i en pressemelding.

Lindahl har tidligere erfaring som administrerende direktør for streamingselskapet Film2Home. Han er nestleder i organisasjonen Hållbar E-handel og sitter i styret i Froda og PS Auction. 

Jeg vil takke Nicklas for hans fantastiske arbeid i løpet av disse årene og samtidig uttrykke min glede over våre nye eiere. Klarna er en ideell partner for vår framtidige vekstreise, sier Lindahl. 

Storåkers blir værende i Pricerunner de neste seks månedene, hvor han vil tiltre en rådgivende rolle.

Hvordan ser fremtidens Pricerunner ut?

Lindahl forteller til Ehandel at Pricerunner er klar for å ta det neste steget, og at det er her Klarna kommer inn i bildet. 

Med Klarna har vi funnet rakettdrivstoff ettersom vi kommer til å kunne lansere gjennom Klarnas app på deres totalt 17 markeder, sier Lindahl til Ehandel, og fortsetter: 

Jeg er for eksempel veldig imponert over hvordan de har lykkes i USA. 

I følge Lindahl er Klarnas app mer en shopping-app i utlandet, enn den kanskje er i hjemlandet. Dermed ser man større muligheter for å benytte appen som en plattform for større satsing i utlandet.

Ved spørsmål om Pricerunner er spesielt interesserte i USA, eller om det kun var et eksempel, svarer den nye administrerende direktøren tydelig:

Alle markeder er interessante, men alle som jobber med shopping vet at USA er en slags holy grail. 

Pricerunner vil altså fungere som før i de allerede etablerte markedene Sverige, Norge, Danmark og UK. I Klarnas øvrige markeder vil det bli et helt nytt opplegg for den svenske prissammenligningstjenesten - hvilket gjenstår å se. 

Del artikkel: