Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Her er julegavene vi ikke vil ha – pynt og ”nips” topper listen

Norgessjef for Lunar, Eilin Schjetne og Eva Johansen fra Julehuset i Drøbak.
Foto: Morten Brakestad
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nissens hjelpere har mer enn 30 års erfaring.

ANNONSE

Den digitale banken Lunar har undersøkt hva nordmenn ikke ønsker seg i år. På et besøk til Julehuset på Drøbak viser det seg at nissens hjelpere, som mottar ønsker fra verden over hvert eneste år, ser en økende i trend i ønsker om intet mindre enn håp, drømmer og en bedre verden.

Vi synes det er viktigere å snakke om hvordan vi kan få mer ut av pengene, enten det er til gaver, eget forbruk eller sparing. Listen over hva nordmenn ikke ønsker seg håper jeg bidrar til mer kreativititet. For eksempel tror jeg mange setter like mye pris på ulike abonnement, opplevelser og digitale tjenester i stedet for ting og tang. Når vi tok turen til Julenissens postkontor i Drøbak, er det bemerkelsesverdig hvor stor del av ønskene som handler om helt andre ting enn gaver som kan kjøpes i butikkene, sier Eilin Schjetne, Norgessjef i Lunar, i en pressemelding.

I en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Lunar, viser det seg at hva nordmenn ønsker seg aller minst i år er pynt, såkalt nips, samt klær og sokker. Kanskje veldig mange nordmenns go-to når man gjør siste innspurt i julegavehandelen?

Topp ti gaver nordmenn ikke vil ha til jul

  1. Pynt og “nips”
  2. Klær
  3. Sokker
  4. Vin og alkohol
  5. Mat
  6. Penger
  7. Slips
  8. Gavekort
  9. Dyr
  10. Sjokolade

Tankevekkende ønsker

På Julehuset har nissens hjelpere mer enn 30 års erfaring og historikk på hvordan julegaveønskene har utviklet seg. I år kan de opplyse at det ikke er mulig å kjøpe de mest populære julegavene i butikk – hvilket kan være en tankevekker for mange nordmenn.

Veldig mange av de ønskene vi får handler ikke om ting og tang. I år er det overveldende mange som ønsker å bli kvitt korona. Ønskene handler i det store og hele om håp, drømmer og en bedre verden. Bedre helse, utdanning, skoleresultater, og kulturrelaterte ønsker går igjen, sier Eva Johansen fra Julenissens postkontor i Drøbak.

Lunar er en finansiell teknologivirksomhet og digital bank, etablert i 2015. Lunar er til stede i Danmark, Sverige og Norge – og har over 400.000 kunder. I 2019 fikk selskapet banklisens og hentet kapital på 345 millioner euro fra investorer.

Del artikkel: